Nordmann siktet for dødsvold i Phuket:

I dødelig slåsskamp på luksushotell

- Krangel om støynivå endte i døden, ifølge politiet.

DØDE: Den britiske mannen skal ha blitt holdt fast rundt halsen, og døde av skadene han ble påført. Foto: Politiet
DØDE: Den britiske mannen skal ha blitt holdt fast rundt halsen, og døde av skadene han ble påført. Foto: PolitietVis mer

I går ble det kjent at en norsk mann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand.

Den avdøde mannen skal være en britisk statsborger i 30-åra, ifølge thailandske medier. De to skal ha havnet i et basketak på et luksushotell i Phuket natt til onsdag.

Briten skal ha varslet sikkerhetspersonell ved hotellet etter at nordmannen skal ha laget bråk ved flere anledninger samme natt. De to bodde side om side på luksushotellet.

Den britiske mannen skal ha vært på ferie med sin kone og sønn, som ikke fikk sove på grunn av støynivået på rommet til nordmannen. Ifølge lokale medier var nordmannen på ferie med sin kone.

Politiet forteller til lokal presse at briten kom inn på hotellrommet til nordmannen med en kniv. Deretter skal nordmannen ha kvalt briten.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker saken, og undersøker hotellrommene hvor slagsmålet fant sted. Foto: Politiet
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker saken, og undersøker hotellrommene hvor slagsmålet fant sted. Foto: Politiet Vis mer

Kuttskader

Politiet opplyser til lokale medier at de fant nordmannen med kuttskader og flere blåmerker. Den britiske mannen lå da med ansiktet ned mot gulvet foran hotellrommet sitt.

- Han blødde fra nese og munn, og pustet svakt. Han ble fraktet til sykehus umiddelbart. Der døde han, sier Maj Techin i politiet.

Politiet forteller at det var klager på støynivået som startet den dødelige slåsskampen.

- Nordmannen ødela balkongdøra som separerte de to rommene, og slåsskampen fortsatte inne på rommet til briten, sier politisjef Col Prawit.

Det skal ha blitt brukt minst en glassflaske i basketaket. Videre flyttet slåsskampen seg ut av hotellrommet, til gangen.

Samtidig flyktet den britiske mannens kone og barn til resepsjonen for å hente hjelp.

- Nordmannen var større og sterkere og holdt ham fast rundt halsen slik at han mistet bevisstheten. En sikkerhetsvakt kom til stedet og ba nordmannen slippe taket, noe han gjorde med en gang, sier Prawit.

ØDELA BALKONGDØR: Nordmannen skal ha ødelagt balkongdøra som skilte de to rommene og tok seg inn til briten. Foto: Politiet
ØDELA BALKONGDØR: Nordmannen skal ha ødelagt balkongdøra som skilte de to rommene og tok seg inn til briten. Foto: Politiet Vis mer

- Innrømmer uenighet

Ifølge Maj Techin, som var politimannen som først ankom stedet, har nordmannen innrømmet at de to kranglet og at han tok seg inn på britens rom via balkongdøra.

- Den mistenkte har innrømmet at han holdt offeret i et hardt grep rundt halsen. Han fortalte at han bare ville at offeret skulle slutte, men at han brukte for mye styrke, sier politibetjenten.

Politiet har ikke sikret overvåkingsbilder fra slåsskampen. Det de har sikret seg, er bilder av at den britiske mannens kone og barn varsler om krangelen i resepsjonen på hotellet.

Techin ville ikke kommentere kuttskadene på nordmannen, ei heller om han er løslatt mot kausjon, som tidligere hevdet.

UD er involvert

Ifølge lokale thailandske medier risikerer nordmannen mellom tre år og 15 år i fengsel om han skulle bli dømt for vold med døden til følge. Han skal også være siktet for overtredelse ved bruk av vold.

- Vi har tatt passet hans mens saken etterforskes. Han vil komme når vi trenger at han er til stede, sier Prawit.

Dagbladet har flere ganger vært i kontakt med Utenriksdepartementet, som ikke kan kommentere detaljer i saken. De viser til lokalt politi.

- Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er arrestert i Thailand. Ambassaden i Bangkok er i kontakt med vedkommende og gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet. På grunn av lovpålagt taushetsplikt kan vi ikke utgi nærmere detaljer om bistand til norske borgere i utlandet, sier pressetalsperson Per Bardalen Wiggen.