I døden for Saddam

al-Jazeera viste i natt tv-bilder av de to kvinnene som sprengte seg sjøl og tre amerikanere til døde i nordvest-Irak onsdag. Videoene er svært lik de som palestinske sjølmordsbombere i Israel har laget av seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-bildene var hentet fra irakisk fjernsyn, som hevder at de to kvinnene er identisk med sjølmordsbomberne som tok med seg tre amerikanske soldater i døden onsdag kveld. Hendelsen skjedde ved en kontrollpost nordvest for Bagdad, 130 kilometer fra grensa mellom Irak og Syria.

Etter palestinsk oppskrift

I den ene videoen holder kvinnen som kaller seg martyren Nour Quaddour al- Shammari hånda på Koranen og sier at hun skal forsvare Irak og ta hevn over dets fiender, amerikanerne, imperialistene og sionistene, melder AP.

- Vår heltekommandør Saddam Hussein, du har søstre som du og historien kommer til å være stolte av, var budskapet fra denne kvinnen i videoen, sier hun.

I en tilsvarende video sier Wadad Jamil Jassem:

- Jeg har viet meg til jihad for Allah og mot de vantro amerikanerne, britene og israelerne, og til å forsvare vårt hellige og dyrebare land.

De to videoene er lik videoene av palestinske sjølmordsbombere i Israel som blir distribuert i etterkant av eksplosjonen. Nervene er i høyspenn i amerikanske kontrollposter på grunn av frykten for sjølmordsbomere. Bombeaksjonen fra de to kvinne er den andre sjølmordsaksjonen mot invasjonsstyrkene i Irak. På lørdag ble fire soldater drept av en mann som kom kjørende i taxi til en kontrollpost i Najaf.

Usikker graviditet

Det var onsdag kveld at en bil kom mot kontrollposten nordvest for Bagdad. Ifølge den amerikanske sentralkommandoen kom en tilsynelatende gravid kvinne ut av bilen og begynte å skrike høyt. Vitner tolket det som at kvinnen skrek av angst. Deretter eksploderte bilen. Kvinnen, sjåføren og tre soldater som var på vei mot bilen, ble drept. To andre soldater skal ha overlevd, men ble skadet.

De to kvinnene som er vist fram på irakisk fjernsyn har på seg løstsittende klær. Det er ikke mulig å se om noen av de to er gravide, slik det har blitt hevdet fra amerikansk hold at den ene var.

<B>I DØDEN: </B>Nour Quaddour al- Shammari sier hun valgte martyrdøden for Saddam og for Irak.
<B>MOT DE VANTRO: </B>Wadad Jamil Jassem fulgte samme oppskrift som ytterliggående palestinere i Israel før henne.