Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I egen lomme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Ved nyttår ble ølavgiftene satt ned med fem prosent. Men prisene er de samme som før. Noen har stukket av med en ekstra fortjeneste. Her i avisa i går ville ingen ta på seg skylda. Bryggeriforeningen hevdet at avgiftskuttet er justert inn i avtalene med dagligvarekjedene. Men butikkene toer sine hender og hevder at avgiftskuttet hindret prisøkninger. Det er en forklaring som bare bekrefter at kundene er snytt.
  • Myndighetene har den siste tida redusert avgiftene på en del varer som er særlig utsatt for grensehandel. Halveringen av matmomsen i fjor sommer har bevislig hatt den tilsiktede priseffekten. Det samme gjelder polvarer. Men ølet er like dyrt. Da må også de ansvarlige slutte å klage over de høye norske avgiftene og at kundene reiser til utlandet for å handle. Når avgiftskutt ikke fører til lavere priser, må de først feie for egen dør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!