BENÅDER:  Frankrikes president François Hollande sier han håper Jacqueline Sauvage kan gjenforenes med sine døtre så snart som mulig etter at hun er benådet for drapet på ektemannen. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix
BENÅDER: Frankrikes president François Hollande sier han håper Jacqueline Sauvage kan gjenforenes med sine døtre så snart som mulig etter at hun er benådet for drapet på ektemannen. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpixVis mer

I en årrekke ble hun mishandlet. Nå benåder Hollande henne for drapet på ektemannen

Ble voldtatt, slått og så barna bli mishandlet. Nå er hun benådet for drapet på ektemannen etter massivt press.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes president François Hollande har benådet en kvinne som ble dømt til ti års fengsel for å ha drept ektemannen som hadde mishandlet henne i en årrekke.

Jacqueline Sauvages (68) skjebne har fått massiv oppmerksomhet i Frankrike, der over 400.000 mennesker har signert en underskriftskampanje med krav om at hun skal løslates.

68-åringen var gift i 47 år med Norbert Marot før hun drepte ham. Sauvage har fortalt om et grufullt ekteskap med en voldelig alkoholiker som voldtok og slo både Sauvages og hennes tre døtre.

Også sønnen ble utsatt for mishandling, og 9. september 2012 tok han sitt eget liv. Dagen etter skjøt Sauvage ektemannen tre ganger i ryggen med ei rifle. Hun ble funnet skyldig i overlagt drap og dømt til ti års fengsel i oktober 2014.

Sauvage påberopte seg selvforsvar, men dommen ble opprettholdt i ankesaken i desember i fjor.

Fredag møtte Hollande Sauvages døtre og advokater, og søndag kunngjorde presidenten at Sauvage benådes.

- I møte med en usedvanlig menneskelig situasjon ønsket presidenten å gjøre det mulig for Sauvage å vende hjem til familien så snart som mulig, heter det i en uttalelse fra presidentens kontor.

Franske feminister krever at definisjonen av selvforsvar utvides i saker der kvinner er blitt ofre for vold.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram