Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

I en gjennomsiktig tupperware- boks lå de 34 300 kronene Jensen hadde gjemt i veggen

Fordelt i tre bunker med 500-lapper og 200-lapper.

TILTALT: Den tidligere politimannen Eirik Jensen står i Oslo tingrett tiltalt for grov korrupsjon. Han nekter straffskyld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Den tidligere politimannen Eirik Jensen står i Oslo tingrett tiltalt for grov korrupsjon. Han nekter straffskyld. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SPANET PÅ:  Politiet spanet på Cappelen etter at de hadde gjort innbrudd i hasjlageret hans. Det førte dem til en Kiwi-butikk på Grønland, og politimann Eirik Jensen. Her er videoen fra spaneren. Video. Politiet Vis mer

(Dagbladet): Etter pågripelsen av Eirik Jensen den 24. februar 2014, fant politiet en større pengesum gjemt i garasjeveggen hjemme hos den nå korrupsjonstiltalte politimannen, på Skarnes i Hedmark.

Totalt dreide det seg om 34 300 kroner, og det var Jensen selv som pekte ut pengene for politiet.

DNA-analyse

Jensen har tidligere forklart at han hadde fått pengene av Gjermund Cappelen den 19. desember, og at det var tilbakebetaling av et lån, fordi Cappelen var i ei pengeknipe, blant annet på grunn av flere kostbare bilreparasjoner høsten 2013.

Cappelen på sin side hevder han aldri har lånt penger av Jensen.

I dag forklarte Pål Hoff Johansen, som er en av hovedetterforskerne ved Spesialenheten, retten om pengene som ble funnet hjemme hos Jensen.

- Pengene ble brakt inn av de som ransaket boligen, og ble analysert for DNA og fingeravtrykk i laboratorie, sier han under sin forklaring.

Aktor Guro Glærum Kleppe sier til Dagbladet at detaljer om eventuelle DNA-funn på disse pengene først vil bli tema seinere i den halvt år lange rettssaken, som i dag er inne i sin 41. dag.

Gjennomsiktig boks

Men hvordan pengene så ut og hvordan de var pakket inn, kunne likevel Hoff Johansen opplyse retten om i dag.

Han forteller at de lå samlet.

- Pengene lå i en gjennomsiktig tupperware-boks, med lokk. Inni boksen lå det en plastpose, og inni den en ny plastpose, sier Hoff Johansen.

- Og i den innerste posen lå pengene, fortsetter han.

Det var utelukkende sedler; flest 500-lapper, men også en del 200-lapper, og pengene var fordelt i tre bunker, ifølge Hoff Johansen.

Totalt altså 34 300 kroner.

- Telte dem ikke

Da Jensen forklarte seg om pengene for Oslo Tingrett i januar, sa han at han trolig lånte bort 30 000 til Cappelen, men at han fikk tilbake 34 800 - som han ikke talte opp.

Aktor Schilling presset da på Jensen:

- Jeg klarer ikke se det for meg. Du lånte 30 000 til en person og teller dem ikke når du får tilbake? Hadde du så mye tillit til Cappelen?

- Det er mulig. Jeg husker ikke at jeg talte dem, svarte Jensen.

- Pensjonist-penger

Jensen har også tidligere forklart at han fikk pengene i en bunke, og han har også sagt at pengene han hadde i veggen egentlig var planlagt brukt til pensjonisttilværelsen.

Han har dessuten forklart til Spesialenheten at han alltid har hatt kontanter liknende, i tilfelle han på grunn av trusler eller liknende fort må dra vekk og holde seg i skjul.

Spesialenheten mener at Eirik Jensen (59) medvirket til innførsel av 13,9 tonn hasj i åra 2004 til 2013 ved å varsle om informasjon som var til nytte for hasjbaronen Gjermund Cappelen (50) og for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner for det. Ifølge Cappelen fikk Jensen 500 kroner per kilo innført hasj.

Jensen nekter straffskyld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media