- I en tynn tråd

Er krigsmaskineriet til USA på grensen til å bryte sammen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 136-sider lang studie foretatt for Pentagon tyder på at krigføringen i Irak og Afghanistan overbelaster det amerikanske militærsystemet, skriver AP.

Mannen bak studien, en tidligere offiser ved navn Andrew Krepinevich, mener krigsmaskineriet henger i en tynn tråd.

- Hæren kan ikke opprettholde det nødvendige antallet soldater i Irak lenge nok til at opprøret knuses, hevder Krepinevich.

- Beslutningen Pentagon tok i desember om å redusere antallet soldater der borte, er delvis basert på denne ressursmangelen, sier han og henviser til problemene Pentagon har med rekruttering.

Fjoråret var en stor skuffelse for den militære administrasjonen. For første gang siden 1999 nådde ikke Pentagon de målene de hadde satt seg for antallet nye frivillige. I år skal unge amerikanere fristes med større insentiver og bonuser for å risikere livet i Afghanistan og Irak.

- Man må spørre seg hvor mye stress og belastning hæren tåler. De militære må snu den katastrofale nedgangen i rekrutteringen, samt finne en måte å beholde krigsleie soldater på før systemet brister, men det er en kamp mot klokka, sier Krepinevich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer