I et av verdens mest beryktede fengsler, sitter tre svenske menn: - Jeg skjønner om ingen tror meg, men jeg har ikke gjort det jeg er dømt for

Expressen har besøkt de dømte svenskene i et av verdens mest beryktede fengsler, Bang Kwang - bedre kjent som Bangkok Hilton.

MØTER KRIMINELLE: Expressens Josephine Freje reiser til Thailand for å møte medelemmer av Hells Angels på nært hold. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BANGKOK (Expressen): Kakerlakker. Vold. En celle med over 40 fanger, som tvinges til å sove på skift for å få plass.

- Det kalles «den store tigeren» av én grunn, fengselet spiser fangene sine levende, sier Sebastian Ljung (31) bak dobbelt gitter.

Klokka er 07.20 da vi parkerer bilen utenfor den høye muren med piggtråd. Vakter med automatvåpen glaner når vi tar oss mot den lille luka der man henter blanketter for å få treffe fangene.

En fange per dag, ett besøk per fange, maks to ganger i uka.

Unge mødre med små barn holder krampeaktig på blankettene sine mens vi venter på de blå plaststolene. Der inne, bak murene, sitter de fangene som er dømt til over 20 år, livstid eller dødsstraff. Det finnes en rød dør på baksiden av fengselet der likene bæres ut - det er slik mange forlater Bangkok Hilton, om de ikke benådes av kongefamilien eller er så heldige å være farang, hvit utlending.

- Kim!

En vakt roper opp fangens navn, det betyr at han har sagt ja til besøket mitt. Enda et stempel på blanketten min og etterpå på vei over gaten mot besøksområdet. Alle vesker må låses inn, menn til høyre, kvinner til venstre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer