MAKABERT FUNN: Det var i denne gata i Northallerton at den avdøde kvinnen bodde. Foto: Google Maps
MAKABERT FUNN: Det var i denne gata i Northallerton at den avdøde kvinnen bodde. Foto: Google MapsVis mer

I et rom under trappa oppdaget de morens makabre hemmelighet

- Det er uendelig trist å tenke på at hun måtte holde på denne hemmeligheten.

I januar i år gikk britiske Carol Thompson bort, og i den forbindelse drev hennes tre barn og ryddet i den eldre kvinnens hus i Northallerton nord i England.

Ingen av dem var forberedt på det de fant i et skap under trappa. I en eske lå nemlig et mumifisert lik av et spedbarn. Det skriver The Independent.

De tre tok umiddelbart med esken til den nærmeste politistasjonen, og det ble startet en omfattende etterforskning for å komme til bunns i saken.

- Ingen som visste

Denne uka fortalte etterforsker Matthew Wilkinson ved politiet i Nord-Yorkshire at det døde spedbarnet viste seg å være broren til de tre søsknene.

- Det var ingen som visste om denne ukjente broren, eller at noen av foreldrene deres hadde et annet barn, sier han.

Men til tross for at de har etterforsket saken i ni måneder, har ikke politiet funnet ut av omstendighetene som førte til at det døde spedbarnet ble lagret i en eske under trappa i kvinnens hus. De vet heller ikke hva dødsårsaken var.

Brev

DNA-tester viser at barnet var avkommet til Carol og Melvin Thompson. Samtidig ble tøystykkene i boksen datert til slutten av 1950-tallet og starten av 1960-tallet.

Det ble også funnet brev i esken. Disse er datert til august 1968.

Da Melvin Thompson fikk spørsmål av politiet om innholdet i esken, fortalte han at han ikke kunne huske noe svangerskap. Han sa også at han ikke hadde kjennskap til eskens eksistens.

Carol og Melvin Thompson giftet seg ifølge Northern Echo i 1968. De tre barna deres ble født i henholdsvis 1968, 1971 og 1979

- Uendelig trist

Rettslege John Broadbridge uttalte seg også i høringa denne uka, og omtalte saken som «den mest rystende han har vært borti på 25 år i yrket».

Til familien sa han at han knapt kunne forestille seg hvor vanskelig det har vært for dem å oppdage dette.

- Det er uendelig trist å tenke på at hun måtte holde på denne hemmeligheten, sa han om den avdøde Carol Thompson.