I faresonen

Det er med Hamas som med Fatah, konstaterer palestinske journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den erfarne palestinskejournalisten Fathi Sabbah er oppgitt, rasende og banket gul og blå av Hamas-styrken ESF som siden 15. juni med jernhånd har kontrollert Gaza, med unntak av den lille landstripas grenser, luftrom og farvann som det ennå er Israel som har makten over.

Hamas-soldatene i ESF likte dårlig at Sabbah, Gaza-korrespondent for den panarabiske storavisa al-Hayat og dens tv-kanal LBC, og mange andre journalister og fotografer som også er blitt utsatt for liknende behandling, rapporterte om ESFs voldelige framferd overfor Fatah-tilhengere under og etter fredagsbønnen i ukene forut for fastemåneden ramadan. De fleste moskeene i Gaza er tatt over av Hamas’ imamer, og prekenene preges av deres oppfatning av den politiske situasjonen. Dette så mange Fatah-folk seg lei på, og ledelsen arrangerte bønn i friluft. Nå er det slutt på det, betror Fatah-leder Ibrahim Abu al-Najah meg. – Vi ønsker ikke mer konfrontasjon, særlig ikke under ramadan, sier han.

FATHI SABBAHS «forbrytelse» var at han forsøkte å beskytte et intervjuobjekt, en mann som hadde vært med på fredagsbønnen og som ble intervjuet av en annen journalist. Sabbah forsto at det var fare på ferde da han så at ESF-soldater lyttet til intervjuet. Journalisten prøvde å få gutten vekk for å hindre at ESF arresterte ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer