I februar tok de på seg skylda for dette. Nå sverger de egyptiske terroristene troskap til IS

Den islamske staten (IS) vokser.

FIRE DREPTE: 16. februar i år ble tre sør-koreanere og en lokal sjåfør drept i et selvmordsangrep på en turbuss i Taba i Egypt. Terrorgruppa Ansar Beit al-Maqdis påtok seg ansvaret. Foto: AFP/KHALED DESOUKI
FIRE DREPTE: 16. februar i år ble tre sør-koreanere og en lokal sjåfør drept i et selvmordsangrep på en turbuss i Taba i Egypt. Terrorgruppa Ansar Beit al-Maqdis påtok seg ansvaret. Foto: AFP/KHALED DESOUKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bare to dager etter at fire personer ble drept i et selvmordsangrep mot en turbuss i Taba i Egypt, gikk den militante islamistgruppa Ansar Beit al-Maqdis ut i offentligheten og påtok seg ansvaret for ugjerningen.

Tre sørkoreanere og en lokal sjåfør mistet livet i angrepet.

Ansar Beit al-Maqdis betyr noe sånt som «tilhengere av Jerusalem», og jihadistgruppa har utført en rekke terrorhandlinger i Egypt. De egyptiske militantene havnet i år på USAs terrorliste.

Støtter IS Terroristorganisasjonen Den islamske stat (IS) blir nå hardt presset av USA-ledede flystyrker i Irak og Syria. I helga skal leder Abu Bakr al-Baghdadi ha blitt skadd i et flyangrep, og kurdiske styrker fortsetter sin kamp mot IS i områdene rundt Kobane.

Derfor er det neppe tilfeldig at den egyptiske terrorgruppa Ansar Beit al-Maqdis nå velger å gå ut med sin støtte til IS.

- Vi oppfordrer alle muslimer til å sverge troskap til kalifen og støtte ham, uttalte en talsmann for gruppa på Twitter i går, melder nyhetsbyrået AFP.

Og Ansar Beit al-Maqdis er regnet for å være en slagkraftig terrorgruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer