I fengsel etter voldsscene

53-åringen ble invitert hjem av den kjente skuespillerinnen. Etter noen drinker ble gjesten amorøs. Hun ville bestille drosje til mannen - og gikk mot telefonen. Det endte med at kvinnen falt og brakk lårhalsen, etter å ha fått en dytt av 53-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen sparket henne deretter flere ganger på kroppen, mens hun lå hjelpeløs på gulvet med brukket lårhals.

Oslo byrett har dømt mannen til bare 21 dagers fengsel. Han slipper så billig fordi Oslo-politiet ikke klarte å få saken for retten før etter to år og en måned.

- Tiltalte kan ikke lastes, derimot synes saken å ha blitt liggende ubehandlet over lang tid hos politiet, skriver dommerne. Byretten konstaterer at politisommel i denne saken imidlertid ikke kan begrunne en betinget dom, men at det betyr et ikke uvensentlig utslag for lengden av en ubetinget fengselsstraff.

Både Oslo-politiet og statsadvokaten, som reiste tiltalen, mente 53-åringen skulle dømmes for legemsbeskadigelse. Aktor la ned påstand om ubetinget fengsel i fem måneder.

Forsvarer, advokat Morten Kjensli, klarte imidlertid å få satt ned grovheten i overgrepet til to legemsfornærmelser:

Det første forholdet at 53-åringen dyttet til kvinnen, da hun var på vei til telefonen for å ringe etter drosje, for å komme bort fra de seksuelle tilnærmelsene. Retten mener dytten var utilsiktet.

Det andre da han sparket henne mens hun lå på gulvet med brukket lårhals. Kvinnen brakk også et ribbein, trolig i fallet.

Kjensli sier til Dagbladet at det er ren galskap at denne voldssaken i lang tid ble liggende ubehandlet hos Oslo-politiet, og at den derfor ikke er pådømt før.

- Den har vært en stor belastning både for fornærmede og min klient, sier han.

Skuespillerinnen, som måtte gjennom et langvarig sykehusopphold, er i dag ikke fullt ut restituert etter voldshandlingene og den traumatiske opplevelsen.