I fengsel på busstasjonen

Da vannet flommet inn i New Orleans fengsler, la fengselssjef Burel Cain beslag på byens busstasjon og bygget nettingceller på perrongen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW ORLEANS (Dagbladet): -  Ingen samfunn fungerer uten et fengsel, utbasunerer Burel Cain, fengselssjef på bussterminalen i sentrum av byen.

Inne i ankomsthallen har statsadvokaten innlosjert seg i suvenirsjappa. Justisdepartementets folk holder til på turistinformasjonen. Fra billettskranken midt i hallen holder Cains folk mappene på fangene, samt utstyr for å binde dem hvis det blir nødvendig.

Selve fengselet er ute på perrongen i uutholdelig hete. Nettingveggene strekker seg hundre meter nedover og er kranset med piggtråd. Både politi, føderale agenter og militære har rett til å arrestere folk i USA. En av de uheldige er en fotograf for et stort nyhetsmagasin som var uheldig å kolliderte med en politibil. Han ble sporenstreks lagt i bakken, påsatt håndjern og dumpet hos Burel Cain. Hans venner fikk kontakt med advokaten Buddy Spell, men Spell ble nektet adgang til sin klient.

-  Dette er New Orleans svar på Guantanamo Bay, sier Spell.I motsetning til advokaten slapp vi pressefolk uten problemer inn i fengselet.

-  Bare ta bilder av fangene. De har fortjent det, buldrer Burel Cain.

 NETTINGCELLER: New Orleans eneste fengsel etter orkanen er nettingcellene som fengselssjef Burel Cain har satt opp på busstasjonen. Disse to stakkarene har sittet i buret i 24 timer, siktet for uaktsom kjøring. Foto: Tore Bergsaker
NETTINGCELLER: New Orleans eneste fengsel etter orkanen er nettingcellene som fengselssjef Burel Cain har satt opp på busstasjonen. Disse to stakkarene har sittet i buret i 24 timer, siktet for uaktsom kjøring. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
ORDEN: - Ingen samfunn fungerer uten fengsel, proklamerer sjef for den midlertidige anstalten på busstasjonen, Burel Cain.