Coronaviruset, New Zealand

I ferd med å knekke viruset

New Zealand håper å kunne erklære seier i kampen mot coronaviruset om kort tid. Island er i ferd med å komme i liknende posisjon.

SNART CORONAFRITT: New Zealand, her bildelagt ved Auckland i solnedgang, nærmer seg en stor coronamilepæl - landet er snart coronafritt. Foto: NTB Scanpix
SNART CORONAFRITT: New Zealand, her bildelagt ved Auckland i solnedgang, nærmer seg en stor coronamilepæl - landet er snart coronafritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om kort tid forventer forskere å erklære at coronaviruset er utryddet fra New Zealand, melder The Guardian. Dette skjer etter at landet har gått to uker uten å påvise Covid-19 hos nye pasienter.

Dermed ser New Zealand til å bli det første landet som har registrert mer enn 100 tilfeller, som kan erklære at de har knekt coronaviruset.

99 prosent sannsynlig

Tall fra helsemyndighetene viser at det totalt har blitt registrert 1154 tilfeller av Covid-19 på New Zealand. Per 5. juni er det registrert bare én aktiv infeksjon. Totalt har 22 personer dødd av Covid-19.

Landet har ikke registrert et tilfelle av innenlandssmitte med ukjent smittevei siden 29. april, og pasienten ble erklært friskt 18. mai. Helsemyndighetene vil erklære viruset knekt 28 dager etter dette, som er 15. juni.

- Ifølge våre modeller betyr dette at det er 99 prosent sannsynlig at New Zealand vil knekke viruset, sier folkehelseekspert ved University of Otago, Nick Wilson.

Letter tiltak

Forsker ved University of Auckland, Shaun Hendy, var blant dem som bisto helsemyndighetene med en rapport hvor det ble spådd titusenvis av dødsfall dersom man ikke slo ned viruset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer