Coronaviruset

- I ferd med å tape krigen

Italia er nå landet med flest dødsfall som følge av coronaviruset. I nord kjemper helsevesenet en desperat kamp.

VIL GRÅTE: Luca Lorini leder intensivavdelingen ved et av de største sykehusene i den italienske byen Bergamo, her deler han bilder fra innsiden av sykehuset. Bilder fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Provinsen Bergamo har de siste ukene gått under kallenavnet «Italias Wuhan». Mens corona-situasjonen er i ferd med å bedre seg i den kinesiske provinsen, er bildet imidlertid et helt annen i den italienske.

Leger og sykepleiere haster fra seng til seng i regionen Lombardias hovedsykehus - Italias hardest rammede område. Fredag settes nye og ekstreme tiltak i kraft i form av lockdown for hele regionen. Militæret settes inn for å håndheve portforbudet.

- De kaller det apokalypsen. De kjemper en krig her inne, og de er i ferd med å tape, skriver Sky News' korrespondent, Stuart Ramsay om situasjonen som utspiller seg på Lombardias viktigste sykehus.

Han har selv vært på innsiden og vært vitne til de ansattes desperate kamp i byen med samme navn som provinsen. Det som i realiteten er et akuttmottak, framstår mer som en intensivavdeling.

- Ute av kontroll

Pasientene som kommer inn, ser så dårlige ut at de på ingen måte burde vært nylig ankommet sykehuset. Og de kommer på rekke og rad, skriver Ramsay i sin beskrivelse av forholdene.

- Pandemien er så og si ute av kontroll her, skriver Ramsay.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer