I fin form

Bill Clinton hviler ut etter en fem timer lang og vellykket hjerteoperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Inngrepet var en suksess og presidenten er i fin form, het det en offisiell uttalelse fra sykehuset, Columbia-Presbyterian Center i New York.

Før operasjonen rettet amerikanske medier søkelyset mot selve sykehuset der den 58 år gamle ekspresidenten skulle behandles. Det har de dårligste resultatene i hele staten. Ifølge tall fra det amerikanske helsedepartementet har sykehuset den høyeste dødsraten for bypassoperasjoner i New York. Antallet operasjoner med dødelig utfall er nesten dobbelt så høyt som gjennomsnittet. Det er likevel temmelig lavt og ligger under 4 prosent. Clintons familie ville ikke kommentere statistikken, som ble presentert av New York Times.

Skiftet blodårer

Den fem timer lange bypassoperasjonen på Presbyterian-sykehuset ble ledet av sjefen for hjerteavdelingen, doktor Craig Smith.

Clinton ble innlagt fredag, etter at han hadde vært plaget av brystsmerter og kortpustethet. Han fikk mandag kveld skiftet ut fire blodårer i det som beskrives som en relativt enkel operasjon.

Det er ventet at Bill Clinton vil bli helt frisk igjen i løpet av et par måneder, men på grunn av operasjonen vil han spille en mindre rolle enn planlagt i valgkampen til Demokratenes presidentkandidat, John Kerry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer