I fjor døde over 7000 etter tyfonen Haiyan. Nå er en ny tyfon på vei til samme område

- Folk er redde, sier Røde Kors.

FORRIGE TYFON-KATASTROFE:  Filippinene ble i november i fjor rammet av tyfonen Haiyan. 7350 personer mistet livet eller er fortsatt savnet. Foto: REUTERS/Erik De Castro
FORRIGE TYFON-KATASTROFE: Filippinene ble i november i fjor rammet av tyfonen Haiyan. 7350 personer mistet livet eller er fortsatt savnet. Foto: REUTERS/Erik De Castro Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tyfonen Hagupit er på vei mot Filippinene, og kan treffe land i de samme områdene som ble rammet av tyfonen Haiyan for litt over et år siden.

16 millioner ble berørt av Haiyan i november 2013, og 7350 personer mistet livet eller er fortsatt savnet.

Tyfonen Hagupit er venta å treffe land lørdag morgen norsk tid og kan ifølge meteorologene bli den kraftigste hittil i år.

Over 1,1 millioner hus ble rammet under forrige tyfon, ifølge Røde Kors. Gjenoppbyggingen er godt i gang, men fortsatt bor mange i midlertidige skur og telt.

- Redde Onsdag hadde Hagupit en hastighet på opp mot 290 kilometer i timen. Fredag har styrken avtatt, og hastigheten ligger nå opp mot 230 kilometer i timen, ifølge Weather.com.

Selv om styrken har avtatt, er det fortsatt en kategori 4-tyfon, som er den nest høyeste kategorien. Haiyan hadde en hastighet på opp mot 315 kilometer i timen da den traff land 8. november i fjor.

- En ny sterk tyfon kan få store konsekvenser dersom det treffer i det samme området som Haiyan. Det vil kunne sette dem langt tilbake. Nå var de på vei til å komme seg på beina igjen. Det filippinske folk er veldig robuste, men nå er de redde. Mange har tatt av takplater fra husene sine, slik at de ikke skal bli tatt av vinden, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer