Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I fjor kom datteren hennes gråtende hjem fra skolen. I dag ble Signes bønn hørt

- Jeg felte noen tårer.

MØTTE OPP: Russen møtte mannsterke opp for å gjøre stas på elevene ved Mortenstua skole i Mysen. Foto: Privat
MØTTE OPP: Russen møtte mannsterke opp for å gjøre stas på elevene ved Mortenstua skole i Mysen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går, 15. mai, la Signe Kristoffersen fra Mysen i Østfold ut en status på sin Facebook-konto. Her kom hun med en bønn til russen i området.

Datteren hennes går nemlig på en skole for elever med spesielle behov, og i fjor var det ingen russ som kom for å feire med de omlag 30 elevene dagen før dagen på 16. mai.

«Så kjære russ 2017... når dere først er ute og kjører i morgen ... kan dere være så snill å reise innom Mortenstua skole i Mysen, og besøke datteren min, og vennene hennes??», skrev Kristoffersen.

Voldsom respons

Til Dagbladet forteller Kristoffersen at datteren hennes, Hilde Alise (16), var oppløst i tårer da hun i fjor kom hjem og kunne fortelle at ingen russ hadde møtt opp.

Dette overrasket Kristoffersen noe da hun i 2015 også hadde lagt ut en tilsvarende forespørsel til de som var russ det året.

Men året etter var det glemt igjen. Derfor var hun ikke i tvil om at hun måtte komme med en ny oppfordring i år, og innlegget fikk raskt bein å gå på.

På et lite døgn har det fått over 3000 interaksjoner, og mer enn 1700 mennesker har delt hennes appell.

Og russen svarte - så til de grader.

- Felte noen tårer

Når Dagbladet snakker med Kristoffersen tirsdag ettermiddag, mangler hun først ord for å beskrive hvordan det var.

- Det var helt sinnssykt. Jeg felte noen tårer i løpet av den timen jeg sto der for å si det sånn. Det bare rant på med russ. Du kunne se det på ungene - de trodde ikke sine egne øyne, sier hun begeistret.

I utgangspunktet var Kristoffersen litt skeptisk da flere av barna ved skolen er litt ekstra følsomme og utryge på fremmede. Den frykten forsvant som dugg for solen.

- Russen var eksemplariske. De kom rolig og pent bort til ungene, og lot barna bli trygge på dem. Det var en drømt å se på. Det å få stå der som mamma, og se at barna får oppleve det alle andre unger får oppleve i trygge omgivelser, det var så sterkt, sier hun.

Skryt til russen

Kristoffersen forteller videre at selv om hun og hennes i datter i dag hadde en veldig fin opplevelse, er det mange som ikke er like heldige.

- Det er mange små skoler med spesielle barn som blir glemt hver eneste 17. mai, og ved hver eneste spesielle anledning. Som ikke får oppleve dette. Det er fryktelig trist.

Samtidig er hun full av lovord om russen som i dag tok turen til Mortenstua skole. Hun anslår at mer enn 100 russ var innom.

- Dette er de samme ungdommene som skjelles ut for at de bare driver med fyll og fant. Denne russen, som gjør noe fint på denne måten, blir ikke trukket fram, sier hun.

Vil takke

Også assisterende rektor ved skolen, Kari Fredriksen, vil gi russen honnør.

- Det var veldig kjekt å få besøk av så mange kjekke russ på en gang. Elevene koste seg, og fikk en god opplevelse, sier hun til Dagbladet.

Dersom det er noen russ der ute som gjerne skulle vært på Mortenstua skole i dag, men enten ikke visste om det eller var for langt unna, er det mulig å sende russekort til skolens adresse. Det er omlag 30 elever ved skolen fordelt på trinnene 1. til 10. klasse.

Adressen er Symraveien 1, 1850 Mysen.