FORTVILET: Pårørende gråter etter å ha fått vite at flyet som etter planen skulle lande i Beijing, trolig har styrtet. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON/NTB Scanpix
FORTVILET: Pårørende gråter etter å ha fått vite at flyet som etter planen skulle lande i Beijing, trolig har styrtet. Foto: AFP PHOTO/Mark RALSTON/NTB ScanpixVis mer

I fjor meldte Luigi (37) passet sitt stjålet, i natt sto han på passasjerlista

Var aldri ombord i det nå savnede flyet. Myndighetene utelukker ikke terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To av de 239 personene som sto oppført på passasjerlista til det savnede Malaysia Airlines-flyet, var aldri ombord i flyet som nå er sporløst forsvunnet.

I fjor meldte italienske Luigi Miraldi (37) passet sitt stjålet. Natt til i dag oppdaget han at han selv sto oppført som en av de reisende med flyet som etter to timer i lufta sluttet å gi lyd fra seg.

Reiste med stjålet pass - Ta det rolig, far. Det er ikke meg, jeg har det bra, måtte Miraldi berolige faren sin over telefon, ifølge danske Ekstra Bladet som siterer italienske medier.

Italieneren er på ferie i Thailand.

Miraldi tror at noen har misbrukt hans navn og pass for å komme seg på flyet som etter planen skulle til Beijing.

I RØD SKRIFT: Kuala Lumpur-flyet (øverst på tavla) landet aldri som det skulle, 06.30 på flyplassen i Beijing. AFP PHOTO/Mark RALSTON
I RØD SKRIFT: Kuala Lumpur-flyet (øverst på tavla) landet aldri som det skulle, 06.30 på flyplassen i Beijing. AFP PHOTO/Mark RALSTON Vis mer

- Jeg skrudde på RAI News 24 og så hva som hadde skjedd. Heldigvis er alt i orden. Luigi er på ferie, og han kommer hjem om tre uker, sier faren hans til nyhetsbyrået Ansa, ifølge NTB.

Også østerrikeren Christian Kozel (30) sto oppført på lista, men han var heller aldri ombord i flyet. Passet hans ble meldt stjålet i Thailand for to år siden, ifølge Los Angeles Times.

Det antas derfor at to av passasjerene ombord reiste med stjålne pass.

- Vår ambassade fikk informasjon om at det var en østerriker om bord. Det kom fra passasjerlisten til Malaysia Airlines. Etter en gjennomgang i våre systemer, viste det seg at det dreier seg om et stjålet pass, sier en talsmann for det østerrikske utenriksdepartementet ifølge NTB.

Utelukker ikke terror Ingen vet foreløpig hva som har skjedd med flyet, men i dag ble det funnet store oljeflak i søkeområdet der flyet er antatt krasjet, utenfor sørkysten av Vietnam.

Boeing 777-en var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det ble ikke sendt ut noe nødsignal i forkant av forsvinningen.

Ifølge malaysiske myndigheter utelukkes det ikke at det hele kan være et terrorangrep, skriver Los Angeles Times og Sky News.

Myndighetene og politiet i Malaysia holder alle muligheter åpne, ifølge avisa.

Det var ingen nordmenn ombord i flyet. Flyselskapet har tidligere opplyst at det ombord i flyet var passasjerer fra 13 ulike land.

- Vi beklager dypt at vi har mistet all kontakt med rute MH370. Våre tanker er med alle de berørte og deres familie, sa operasjonssjef Ahmad Jauhari Yahya i Malaysia Airlines tidligere.

Blant de 239 passasjerene var blant andre flere buddhister på vei hjem fra en religiøs samling i Kuala Lumpur, en familie på tre generasjoner, ni seniorer og fem små barn, ifølge CNN.

Les også: Kan ha funnet spor etter det savnede passasjerflyet.

Les også: Mistet vingetupp etter bakkekrasj.