I fjor samlet Katie inn over tre millioner til Alan. Nå skylder hun 70 000: - Jeg kan gi et lite bidrag

Skal ikke ha betalt PR-regningene sine.

GJERNINGSMANNEN BLE DØMT: Mannen som ranet Alan Barnes i 2015 ble dømt til fire år i fengsel etter at han selv innrømmet å ha stått bak. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos
GJERNINGSMANNEN BLE DØMT: Mannen som ranet Alan Barnes i 2015 ble dømt til fire år i fengsel etter at han selv innrømmet å ha stått bak. Foto: Owen Humphreys / Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter at svaksynte og funksjonshemmede Alan Barnes (68) ble ranet i fjor, startet britiske Katie Cutler opp en pengeinnsamling for å hjelpe ham.

Til sammen ble det samlet inn over tre millioner norske kroner.

Saken ble omfavnet av både britiske og amerikanske medier, og intervjuforespørslene førte til at Cutler søkte hjelp hos PR-rådgiver Claire Barber, skriver The Telegraph.

Mener hun skylder 70 000

De to skal ha blitt enige om at hun hjalp til med profilbygging for innsamlingen, og for Cutler selv, mot at hun betalte i overkant av 5000 kroner dagen for tjenestene.

Men etter å ha gitt alle pengene som ble samlet inn til 68 år gamle Barnes, hadde ikke Katie Cutler penger igjen.

Hun skal ifølge Claire Barber ha betalt de første to regningene. Etter det kom det ikke flere innbetalinger.

«Vi jobbet sammen i fire måneder og klarte å oppnå en skreddersydd dekning i omtrent hver eneste nasjonale avis, flere TV-stasjoner i Storbritannia i tillegg til Sky, ITN, ITV, BBC og Channel 4. Det tok massevis av tid å planlegge, i tillegg til hundrevis av e-poster og telefoner», sier Barber i en uttalelse.

Cutler trues nå med å bli stevnet, dersom hun ikke betaler inn den resterende summen på over 70 000 kroner, ifølge den britiske avisa.

Alan Barnes foreslår at noen setter opp en pengeinnsamling for å hjelpe Cutler.

- Det er ikke en så stor sum, og jeg tror at mange mennesker faktisk ville gjort det for Katie. Jeg nøyer meg med å gi et lite bidrag fordi jeg ikke har lyst til å vise meg fram.

- Skal ikke måtte betale noe

Når The Telegraph spør hvor mye han kunne tenke seg å bidra med, svarer Barnes at et lite bidrag betyr rundt ti pund, altså en norsk hundrelapp.

- Det er lett for folk å si 'han har mye penger, bla opp', men man er nødt til å se på alternativene. Det virker kanskje hardt, men hvis jeg starter å dele ut, spør kanskje andre meg om penger også. Pengene ble gitt til meg med en felles forståelse om at jeg skal bruke pengene på meg selv, sier Barnes.

Han forteller at dersom det er penger igjen når han dør, kommer alt til å doneres til veldedig arbeid.

Katie Cutler sier til Cronicle Live at det ikke er Barnes oppgave å betale.

- Jeg synes ikke han skal måtte betale noen ting. Mange synes han skal betale for det fordi dette kan sees i relasjon til ham. Hvis man går ut for å spise, må ikke den rikeste rundt bordet betale regningen, sier hun i Barnes forsvar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer