Romsås i Oslo:

I fjor slo rektor alarm. Nå er elevene på skolen før skolestart, for å trene

I vinter: Rektor slo alarm om dopsalg, trusler og frafall på ungdomsskolen.
Høst 2018: Elevene er på plass en time før skolestart, for frivillig trening og frokost

TIDLIG UTE: Forrige skoleår var det mye bråk på Romsås, med rus, kriminalitet og vold i nærmiljøet. Også ungdommene på Bjøråsen skole ble påvirket av dette. For å øke motivasjon og skolegleden hos elevene, startet skolen derfor opp idrettslinje ved høstens skolestart. Alle foto: Henning Lillegård / Dagbladet
TIDLIG UTE: Forrige skoleår var det mye bråk på Romsås, med rus, kriminalitet og vold i nærmiljøet. Også ungdommene på Bjøråsen skole ble påvirket av dette. For å øke motivasjon og skolegleden hos elevene, startet skolen derfor opp idrettslinje ved høstens skolestart. Alle foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka er like over åtte en torsdag morgen. Det er grått og høstkaldt i lufta, men den slitne kunstgressbanen ved Bjøråsen skole huser ivrige ungdommer og to trenere fra Grorud IL. De er alle med på skolens nystarta idrettslinje.

- I fjor hang alle elevene for seg selv. Nå trener elever fra 8. til 10. klasse sammen, vi blir kjent og får gratis frokost etterpå. Veldig bra. Folk er mer fokusert, sier 9. klassingen og fotballtalentet Taman Hazar Kareem (14).

Fra kaos til frokost og dialog

I fjor vinter slo rektor Jarle Sandven, alarm «om organisert kriminalitet narkosalg - og bruk» på Romsås, som også påvirket elvene Bjøråsen skole. En liten gruppe unge laget mye trøbbel og krevde «bøter» hvis folk ikke gjorde som de sa.

- Siden vi ropte høyt om situasjonen, har vi startet opp mye bra, sier rektor Sandven.

I forrige skoleår organiserte noen av skolens lærere guttekvelder for 9.-klassingene for å «snu ukultur og bygge felleskap og læring». Skolen organiserte foreldrekafeer, holdt dialogmøter med ungdommene og innførte daglig frokost før skolestart. Ungdommenes foreldre er med og organiserer. Siste nytt på Bjøråsen er idrettslinja, der nær halvparten av elevene er med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer