TUNGE TIDER  John Fredriksen har hatt et tungt finansielt år i 2014. Her i 2013 på Tradewins-festen under Norship-uka på Christian Radich i Oslo. 
John Fredriksen 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
TUNGE TIDER John Fredriksen har hatt et tungt finansielt år i 2014. Her i 2013 på Tradewins-festen under Norship-uka på Christian Radich i Oslo. John Fredriksen Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer

I fjor tapte Fredriksen over 700 kroner i sekundet

Faller ut av topp ti-listen av Storbritannias rikeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av et år har John Fredriksen tapt rundt 23 milliarder kroner.

Det betyr at tankrederen i gjennomsnitt har tapt 63 millioner om dagen, igjen omregnet til 2,6 millioner i timen, 43 759 kroner i minuttet, noe som tilsvarer 729 kroner i sekundet.

Dette krymper hans formue til fortsatt betraktelige 85 milliarder kroner, melder Yahoo via The Sunday Rich List.

På deres liste over Storbritannias rikeste havner nordmannen, som har skattet til Kypros siden 2006, nå på 11. plass, bak navn som Len Blavatnik.

Den londonbaserte ukraineren, som blant annet står bak musikkonsernet Warner, skal være god for rundt 151 milliarder kroner. Dette gjør at han topper listen foran de indiske brødrene Sri og Gopi Hinduja.

På plassen over Fredriksen finner en Roman Abramovitsj, eier av den engelske fotballklubben Chelsea.

Han har i likhet med John Fredriksen, som på sin side støttet Vålerenga med solide summer frem til 2010, gått på solide tap i året som var.

Tapene til Abramovitsj er estimert til en sum på over fjorten milliarder kroner.

Dermed kan det se ut som at 2014 var et dårlig år for rike fotballonkler. Årsaken til Fredriksens krympede formue er dårlige tider i offshore- og bulksektoren, skriver Dagens Næringsliv.

Resten av de britiske øyers finanskonger gjør det imidlertid langt bedre enn Fredriksen.

De 1000 rikeste personene i Storbritannia i 2015 økte sin samlede formue med 5,4 prosent det siste året. Til sammen sitter de nå på 6.456 milliarder kroner.