DREPT: 37 år gamle Khalid Jabara ble forrige uke drept utenfor familiens hus i Tulsa i Oklahoma. Naboen er nå siktet for drapet. Foto: Privat 
DREPT: 37 år gamle Khalid Jabara ble forrige uke drept utenfor familiens hus i Tulsa i Oklahoma. Naboen er nå siktet for drapet. Foto: Privat Vis mer

I fjor tilsto naboen å ha kjørt på Khalids mor. Nå er han siktet for å ha drept Khalid

- Familien gjorde alt riktig og systemet sviktet dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidlig på 80-tallet migrerte Jabara-ekteparet fra Libanon til USA. De bosatte seg i et nabolag i Tulsa i Oklahoma og fikk tre barn, ett av dem het Khalid.

Forrige uke ble han skutt utenfor familiens hus.

Ifølge Washington Post er naboen, en 61 år gammel mann, nå siktet for drapet.

Skal ha kjørt på moren

61-åringen flyttet inn i huset ved siden av Jabara-familien noen år etter at de kom til Tulsa. Allerede i 2013 skal Khalid Jabaras mor ha søkt om besøksforbud mot naboen etter at han gjentatte ganger skal ha banket på vinduene, trakassert henne over telefonen og tatt bilder, skriver den amerikanske avisa.

I 2015 skal han ha blitt arrestert og siktet for å ha brutt besøksforbudet.

Etter gjentatte problemer de to familiene imellom, ble Khalid Jabaras mor i fjor påkjørt da hun var ute og jogget. Naboen ble arrestert like etter, og skal ha tilstått at det var han som kjørte bilen.

Washington Post skriver at han i tilståelsen omtalte familien som «skitne libanesere».

Ble løslatt

61-åringen ble løslatt i mai i år, i påvente av at rettssaken i forbindelse med påkjøringen skulle starte.

Fredag forrige uke skal Khalid Jabara ha ringt moren og bedt henne om å vente med å komme hjem, fordi naboen bar på en pistol.

Han skal i ettertid ha ringt politiet for å fortelle om pistolen.

Politiet har bekreftet at det kom en telefon fra Jabara minutter før han ble skutt. De skal ha kommet til nabolaget, men uten rett til å gå inn i naboens hus. Derfor forlot de stedet. Ti minutter senere var Jabara død.

Advokaten: - Forventet ikke dette

Khalid Jabars søster la i etterkant av drapet ut en offisiell uttalelse på Facebook-siden sin.

«Fredag kveld raste verden sammen da broren vår, Khalid Jabara, ble drept uten for huset vårt. Gjerningsmannen var ikke ukjent for oss - han er naboen vår - en vi gjentatte ganger har opplyst politiet om. Han drepte broren vår mens han ventet på rettssaken etter å ha kjørt på moren vår, noe som resulterte i en brukket skulder, lungekollaps, en brukket ankel, en brukket nese, hodeskade og bristede ribbein, samt andre skader. Bare 30 minutter før broren min ble skutt, ringte Khalid politiet, fortalte at mannen hadde en pistol og at han var redd for hva som eventuelt kunne skje. Politiet kom og sa at det ikke var noe som kunne gjøres. Minutter senere drepte gjerningsmannen broren vår da han avfyrte fire skudd», skriver hun.

Til CNN sier naboens advokat, Marvin Lizama at det hadde virket som om han var i godt humør etter at han ble løslatt i mai.

- Jeg vet ikke hva som kan ha skjedd forrige uke, som endret humøret han var i. Jeg forventet aldri at Mr. X skulle gjøre noe som dette. Det var både uforventet og uheldig, sier Lizama.

Tirsdag denne uka kom også statsadvokat i Tulsa, Steve Kunzweiler med en uttalelse:

«X framsto som en åpenbar sikkerhetsrisiko og det argumenterte vi også med i retten. Familien gjorde alt de skulle og systemet sviktet dem. Med en gang vi får etterforskningsrapportene fra politiet i Tulsa kommer vi til å gjennomgå dem for vurdering av siktelse. X er i henhold til loven antatt å være uskyldig inntil en dommer eller en jury mener noe annet», skrev han ifølge den amerikanske nyhetskanalen.