I fjor tok tollerne fem tonn med smuglerfisk. Dette hadde fire polakker i bagasjen i går

Kan ha vært på vei til ei østeuropeisk restaurantgryte.

FISHY BUSINESS: Her er de 202,8 kiloene med fiskefilet som tollerne på Kivilompolo tollstasjon beslagla i går. Foto: Tollvesenet
FISHY BUSINESS: Her er de 202,8 kiloene med fiskefilet som tollerne på Kivilompolo tollstasjon beslagla i går. Foto: Tollvesenet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Smugling av torske- og kveitefilet ut av Norge er big business - og i tollregion Nord-Norge beslagla de i fjor hele fem tonn torsk og kveite på vei ut av landet.

Det siste beslaget skjedde i går. Da var det en rein rutinekontroll av et følge på fire polakker, som resulterte i storbeslag.

- Her var det snakk om fire polske turister, og vi beslagla 202,8 kilo fiskefilet, sier operasjonsleder Jan-Olav Skjølberg i Vestfinnmark politidistrikt til Dagbladet.

20 000,- i bot De fire polakkene hadde den lovlige kvota på 15 kilo per person - og vel så det. Totalt hadde de drøyt 260 kilo fisk i bilen.

- Det viste seg at de hadde vært på Magerøya og fisket drøyt 200 kilo over kvota. De kom i bil, og fisken var pakket i isoporkasser. I dette tilfellet var den heller ikke vakuumpakket, noe som pleier å være vanlig blant tyskere. Andre pakker bare is rett i isporkassene, sier Tom Olsen, fungerende regiondirektør i tollregion Nord-Norge, til Dagbladet.

En av de fire polakkene tok på seg skylda for smuglingen, og får nå en bot på omkring 20 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer