Kinesisk intervju vekker oppsikt:

- I forbanna Norge

Et nytt intervju med Nord Stream-«avslører» Seymour Hersh på kinesisk statseid TV vekker stor oppmerksomhet i Kina.

Et nytt intervju med Nord Stream-«avslører» Seymour Hersh på kinesisk statseid TV vekker stor oppmerksomhet i Kina. Video: CGTN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den undersøkende, men i seinere tid mer omstridte journalisten Seymour Hersh (85), fikk internasjonal oppmerksomhet da han i februar publiserte en artikkel på sin blogg, og som ble omtalt i en rekke storaviser, som britiske The Times.

I artikkelen hevder Hersh at han sitter på opplysninger som beviser at det var USA, med hjelp fra Norge, som sto bak bombingen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i september i fjor.

Myndigheter i både USA og Norge har gått hardt ut mot påstanden, som baserer seg på det om skal være én anonym kilde.

- Disse påstandene er selvsagt bare tøv, sa for eksempel Utenriksdepartementet til Børsen i starten av februar.

Kritikken har imidlertid ikke sett ut til å feste seg hos Hersh, som nå gjentar påstanden i et nytt intervju på statlig eid kinesisk TV.

- Jeg treffer folk

Den statseide kinesiske nyhetskanalen China Global Television Network (CGTN) publiserte fredag et ferskt videointervju med Hersh.

I intervjuet holder han fast på at det var USA som sto bak bombingen, og mener årsaken var landets frykt for tysk avhengighet til russisk gass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.