I forbønn for Fjærvoll

Statsminister Kjell Magne Bondevik sier til Dagbladet at han ba til Gud for samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll før høringen i Telia-Telenor-saken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ba ikke om at saken skulle få et bestemt utfall, men om at Dag Jostein Fjærvoll skulle få nødvendig styrke og kraft i den tøffe situasjonen han skulle ut i, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet. Bondevik var ikke alene om å be høyere makter om støtte til den hardt pressede Dag Jostein Fjærvoll. KrF-ere over hele landet holdt bønnevakt for samferdselsministeren.

Be for oss

Bondevik er glad for at så mange i KrF og kristne miljøer ber for samferdselsministeren. - Jeg synes det er naturlig at kristne mennesker ber for landets ledere og kanskje spesielt for dem som er midt oppi tøffe utfordringer. Det er også klokt at man ber om nødvendig kraft og styrke framfor et bestemt utfall eller løsning.

Bønnhørt

Statsministerens kontor har i likhet med de fleste KrF-ledede departementer daglig morgenbønn. Men i går var det ikke tid. Det forhindret likevel ikke Bondevik i å be for Fjærvoll. Etter statsminister Bondeviks rosende omtale av Fjærvolls innsats på flere TV-kanaler i går kveld, kan det virke som om han ble bønnhørt. - Jeg synes Fjærvoll kom godt fra dagens høring. Han har gjort en god jobb i Telia-Telenor-saken, sier Bondevik. Også nestleder i KrF, Odd Anders With, har gått i forbønn for Fjærvoll. - Jeg har bedt for Fjærvoll i løpet av det siste døgnet, sier Odd Anders With til Dagbladet. KrF-toppen nøyer seg i likhet med Bondevik ikke med å be for regjeringsmedlemmene. - Jeg ber for alle politikere i alle partier. På Stortinget er det helt ordinært at en ber sammen med - og for - folk fra andre partier, sier With. Allerede før jul ble Fjærvoll stoppet av ukjente mennesker på gata som sa at de ba for ham. Siden har både han og partikontoret fått et ras av henvendelser fra folk som ber for statsråden.

Vekkelse

- De siste par årene har jeg merket at det har vært en enorm bønnevekkelse i forhold til dem som har ansvar i samfunnet. Det gjelder både Storting og regjering, sier With.

- Vekkelse

Skyldes det at KrF er blitt med i regjeringen? - Årsaken vet jeg ikke noe om, men en skal ikke undervurdere symboleffekten av å ha en uttalt troende som statsminister. Dessuten er det mulig at verdidebatten har bidratt til vekkelse av medansvar for samfunnet.

I HARDT VÆR: Samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll ble grillet to ganger i går - først av partikolleger under høringen - deretter av journalistene under pressekonferansen.