Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I foreldrenes fotspor

FRA FILMFAMILIE: Tonje Kristiansen, datter til filmekteparet Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen, går på teaterskole i New York. Hun vil prøve å føre familiens filmtradisjoner videre. Oppvekst i kreative familier setter spor når det gjelder yrkesvalg. Barn av skuespillere, musikere og filmfolk havner ofte i samme, eller liknende bransje, men er ikke alltid like begeistret for å bli forbundet med sine berømte foreldre. De vil skape sin egen karriere, uavhengig av kjendisnavnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mads Ousdal , sønn av skuespiller Sverre Anker Ousdal , gikk ut fra Statens teaterhøgskole i vår og er nå ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen.

28. september har han premiere som Ole Brumm, og 14. november er han klar for det rocka amerikanske dramaet «Suburbia».

Skolmen-familien

Christian Skolmen , sønn av skuespiller og revyartist Jon Skolmen , gikk ut fra Teaterhøgskolen i fjor og ble ansatt på Nationaltheatret. Nå forbereder han seg til en av hovedrollene i Ibsens «Kongsemnerne», med premiere 30. august. Christian Skolmen er med i det nye ensemblet på Torshovteatret.

Søsteren Tine Skolmen er snart klar med talkshowet «Tine» på TvNorge. Hun har vært med i en rekke musikaler og revyer, blant annet Herodes Falsk og Tom Mathisens mange prosjekter. Hun har fire års operautdannelse fra London.

Leona Næss , datter av Arne Næss og stedatter av musikk-diva Diana Ross , prøver seg som visesanger i New York. Det er ikke første gang unge Leona lukter på artistbransjen. For fem år siden ble hun lansert som superstjerne i en britisk fjernsynskanal, uten suksess. Nå gjør hun et nytt forsøk med visesang og akustisk gitar.

Popartist Anja Garbarek har fulgt i musikerfotsporene til sin far Jan Garbarek , og har fått strålende kritikker for sin andre CD, «Balloon Mood».

Skuespiller Anne Ryg er datter av teaterinstruktør Eli Ryg , lillesøsteren til Hege Schøyen og niesen til Jon Skolmen. Hun er nå aktuell som forretningsadvokat Karen Borg i filmatiseringen av Anne Holts bøker «Blind gudinne» og «Salige er de som tørster».

Marthe Werring , datter av Helle Ottesen og Sigurd Werring , er en annen jente full av ekte teaterblod. Hun gjorde suksess med hovedrollen i «Lille Fugl Fønix» på Trøndelag Teater, hvor hun imiterte sangere som Edith Piaf og Kate Bush. Marthe synger med Tango Concertino og er student ved Musikkonservatoriet i Trondheim.

Kreative sønner

Skuespiller Finn Schau har også satt et kreativt preg på sine sønner. Kristopher Schau synger i rockebandet Gartnerlosjen og Reidar Roses Orkester. Sammen med broren Aleksander arbeider han som radioreporter, blant annet med P3-programmet «Hybel».

Matias Jordal Armand , sønn av Frøydis Armand og Helge Jordal , er involvert i filmproduksjon.

Maria Bonnevie , datter av skuespiller Jannik Bonnevie , er nå aktuell med Bille Augusts «Jerusalem» og Torstein Bieler Østtveits kortfilm «Gjestedirigenten». Tidligere har vi sett henne i filmene «Kvitebjørn Kong Valemon» og «Hvite viking».

Kim og Helle Haugen er skuespillersøsken og barn av skuespillerparet Per Theodor Haugen og Sissel Sellæg .

Kim er ansatt ved Nationaltheatret og medvirker i filmatiseringen av Anne Holts «Blind gudinne», mens Helle spiller på Oslo Nye Teater.

Vetle Lid Larssen , forfatter og skribent, er sønn av skuespiller Lars Andreas Larssen . Den unge Larssen kommer i disse dager med ny bok.

Lars Lillo-Stenberg , frontfiguren i deLillos og The Young Neils, valgte scenen som levevei, i likhet med sin far, skuespilleren Per Lillo-Stenberg .

Skiftet navn

Pop- og jazzsangerinnen Caroline Waters , datter av Per Asplin , har kvittet seg med Asplin-navnet. Hun var lei av å bli stemplet som kjendisdatteren til «Putti Plutti Plott»-generalen og tok heller navnet til kvinnen han er gift med. Caroline debuterte på scenen allerede som to-åring. Hun har seinere tatt musikkutdannelse i Los Angeles og gitt ut to CD-er.

Thomas Robsahm , manusforfatter og regissør, er sønn av regissør Margrete Robsahm og Ugo Tognazzi , en av Italias mest kjente skuespillere og fremste karakterkomikere. Thomas startet som skuespiller. I 1992 debuterte han som regissør i med dyrevernfilmen «Svarte Pantere». Thomas Robsahm skrev manus og regisserte dokumentarfilmen om «Myggen».

Mette Wesenlund , datter av Rolv og Sissel Wesenlund , jobber i kulturavdelingen i NRK. Mette har gått på teaterskole i New York og har jobbet som nyhetsoppleser på TV3. Broren Paal er også i TV-bransjen, som manusforfatter og regisssør i barne- og ungdomsavdelingen i Sveriges Television.

Teaterblod

Unni Kristin Skagestad , skuespiller ved Den Nationale Scene i Bergen, har teaterblod i alle årene. Hun er datter av Reidar Skagestad , tidligere rektor ved Statens teaterhøgskole og Romerike Folkehøgskole, niesen til Tormod Skagestad, tidligere teatersjef ved Det Norske Teatret og kusinen til skuespiller Bjørn Skagestad . Unni Kristin medvirker i «Dirigenten», som har premiere på Den Nationale Scene 13. september.

Broren Gard Sveinung Skagestad går på Statens teaterhøgskole.