<strong>TO UKER - TO KANSELLERINGER:</strong> Familien Wethal har blitt rammet av Norwegian-kanselleringene to ganger på to uker. I dag skulle datteren til ekteparet Wethal, Maria Wethal, reise hjem til Norge. Det flyet var kansellert. Til venstre ser vi mor Synnøve Wethal og helt til høyre far Asbjørn Wethal på stranda på Kypros i dag. Foto: Privat
TO UKER - TO KANSELLERINGER: Familien Wethal har blitt rammet av Norwegian-kanselleringene to ganger på to uker. I dag skulle datteren til ekteparet Wethal, Maria Wethal, reise hjem til Norge. Det flyet var kansellert. Til venstre ser vi mor Synnøve Wethal og helt til høyre far Asbjørn Wethal på stranda på Kypros i dag. Foto: Privat Vis mer

I forrige uke ble Norwegian-flyet deres til Kypros kansellert. I dag ble datterens returfly også rammet

Familien Wethal anslår å ha brukt 20 000 kroner ekstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da familien Wethal i forrige uke skulle reise til Kypros, ble Norwegian-flygningen deres brått kansellert.

Familien, som egentlig skulle avgårde torsdag, var snarrådige og bestilte flyreise fra Arlanda i Stockholm. Lørdag kom de seg avgårde, etter å ha tatt tog til Stockholm og bodd på hotell.

De mistet to feriedager som følge av kanselleringa.

Kansellert også i dag

I dag skulle datteren deres hjem, som etter planen bare skulle være der i ti dager. Men tidlig i morges kom beskjeden om at flyet hun skulle ta tilbake til Norge også var kansellert.

- Dette rammer oss to ganger på en uke, sier Asbjørn Wethal til Dagbladet på telefon fra Kypros.

Han anslår å ha brukt 20 000 kroner i ekstrautgifter på alternative reiseruter, og forventer å måtte krangle lenge med Norwegian om refusjon.

I dag har Wethal brukt mye tid i leiligheten familien har leid for å finne et ledig fly til dattera som må tilbake til Norge for å jobbe. Etter mye om og men, fant han en flygning med et østerriksk flyselskap som mellomlander i Wien.

- Jeg fatter ikke hvordan Norwegian planlegger, sier Wethal til Dagbladet.

Gadd ikke ringe Norwegian i dag

Da flyet til Kypros ble kansellert i forrige uke, satt Wethal i telefonkø til Norwegian i nesten 45 minutter, forteller han.

- Og etter 45 minutter fikk vi snakke med noen som snakka dårlig norsk og ikke hadde noen som helst informasjon til oss. Flyene neste dag var allerede overbooket, sier Wethal.

Da han så meldingen om at datteras flyging i dag var kansellert, gadd han ikke engang å ringe Norwegian.

- Etter planen skal kona og jeg hjem på torsdag. Men hvis det skjer noe, får vi vel ikke melding før samme dag, vel, sier han syrlig.

Flyet fra Kypros til Norge er ikke den eneste flygingene Norwegian har kansellert i dag.

Ifølge Avinors reiseoversikt har Norwegian innstilt minst 18 avganger til utlandet og innenlands i dag. Flere populære Syden-reisemål er rammet:

  • Det gjelder blant annet 14.10-flygningen fra Gardermoen til Kypros, 16.50-flygningen fra Gardermoen til Pristina i Kosovo og 17.25-flygningen fra Gardermoen til Varna i Bulgaria. Returflygningene fra disse destinasjonene skulle landet i Oslo rundt midnatt, men også disse er innstilt.
  • To flygninger fra Værnes i Trondheim også kansellert. Dette gjelder 16.10-flygningen til Malaga i Spania og 18.25-flygningen til Split i Kroatia.
  • En flygning fra Stavanger er også kansellert. Det gjelder 13.55-flygningen til Malaga. Ifølge NRK er også returen klokka 18.30 innstilt.
  • Tidlig i morges ble også flere morgenavganger innstilt. Dette gjelder fly fra Stavanger, Kristiansand og Molde til Oslo.
  • Flyet fra Szczecin til Oslo som skulle landet 12.40 ble innstilt.
  • Flyet fra Larnaca til Oslo som skulle landet 00.14 er innstilt.

Ingen spesiell grunn

Linda Olsen i Norwegian sier til Dagbladet at flyselskapet ikke har noe særskilt problem og at det er flere forskjellige årsaker til at flyene er kansellert.

- En del av kanselleringene skyldes mangel på mannskap som kan operere flyvningene. Vi beklager de ulempene dette måtte medføre for våre passasjerer og jobber med å finne alternativer, sier Olsen.

Ifølge Norwegian blir det automatisk sendt ut en SMS automatisk når flygingen blir kansellert i systemet.

- Jeg er enig i at det ikke er ideelt å sende slike SMS-er så sent, sier Olsen til NRK.

Norwegian skal komme tilbake til Dagbladet med et svar på hvordan situasjonen i dag har oppstått.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer