I fritt svev over Oslo

For en gangs skyld kunne medlemmene av Norges Baseforbund benytte sjansen til å hoppe med tillatelse både fra eier og politi. Det skjedde lørdag fra Nord-Europas høyeste bygning, Oslo Plaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15 håndplukkede basehoppere utførte hoppene, og det var første gang basehoppere har fått tillatelse til å hoppe fra en bygning i Norge.

- Det var fine forhold i dag, og masse publikum, så dette var moro, sa Stein Edvardsen, formann i Norges Baseforbund, til NTB etter et vellykket hopp.

- Det er første gang jeg hopper fra Plaza, og det var en fantastisk utsikt, fortsatte en begeistret Edvardsen, som regner med at rundt 20 norske basehoppere fra før av har hoppet uten tillatelse fra nettopp Plaza.

Årlig hopping

Nå håper Edvardsen at stuntet kan bli en årlig foreteelse, ikke minst fordi det gir mersmak med publikum til stede. Rundt 400 tilskuere overvar den ene prikkfrie landingen etter den andre.

- Dette er første gang jeg ikke trenger å løpe fra politiet etter et hopp, smilte Edvardsen.

- Det er vanlig med slike organiserte hopp i utlandet, spesielt i Kina, Thailand og Malaysia, men der snakker vi om helt andre høyder enn her, fortsatte han, og lot det skinne igjennom at Plazas 117 meter ikke er mye å skryte av i så måte. Neste hopp akter Edvardsen å utføre nettopp i Kina, der han skal dra om kort tid.

  • Både hotelleierene, kommunen og politiet hadde godkjent hoppingen på forhånd. Hotelldirektør Anders Haavik la ikke skjul på at det var håpet om å unngå at basehopperne tok seg til rette og hoppet uten tillatelse som var årsaken til at hotellet ga tillatelse til den første organiserte og godkjente basehoppingen her i landet.

    (NTB)