I full jobb - fikk 600 000 i trygd

Mannen i 40-årene har fått utbetalt rundt 600 000 skattefrie kroner i sosialhjelp - mens han jobbet fulltid. Og utbetalingene fortsetter, til tross for at Sigdal kommune selv avslørte svindelen i vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I mars ble kommunen tipset om at sosialklienten var i fullt arbeid. Kontrollutvalget gikk mannens inntekter etter i sømmene, og resultatet var mildt sagt oppsiktsvekkende: Sosialklienten har hatt en samlet bruttoinntekt på 27 715 kroner per måned i gjennomsnitt siden 1996.

Dagbladet har fått tilgang til sakspapirene som er «unntatt offentlighet». Her dokumenteres det at mannen siden 1996 til 7. juli i år har mottatt 594 747 kroner i sosialhjelp. I samme periode hadde han en ordinær inntekt, inkludert sykepenger, på 901 871 kroner. Dermed fikk sosialklienten utbetalt 1 496 618 kroner i denne perioden, inkludert sosialstøtte.

Tar ikke affære

Det var Runolv Stegane (V) og hans kontrollutvalg som avslørte sosialsvindelen i mars. I juni kom det også for en dag at sosiallederen hadde skrevet en anmeldelse av forholdet - som aldri ble sendt. I den bortglemte anmeldelsen fra 1998 heter det:

«Sigdal kommune ser alvorlig på saken og krever XX for kroner 354 670 som han har mottatt i sosialhjelp fra 01.01.96.»

I sakspapirene går det fram at rådmann Kjell Tore Finnerud visste at politianmeldelse var vurdert. Han kunne ikke svare på hvorfor ingenting var gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer