I fylla blir alle pene...

Ølbrillene finnes faktisk. Det mener i alle fall en skotsk forsker som har arrangert fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har forsket på hvorfor folk noen ganger har lyst til å gnage armen av seg dagen etter. Ølbrillefenomenet er kjent, men nå er det endelig satt i vitenskapelig lys.

Penere jo fullere

Kvinner og menn som deltok i undersøkelsen ble vist 120 fotografier av det motsatte kjønn. Forsøkspersonene ble bedt om å gi ansiktene poeng på en skala fra 1 til 7. Samtidig drakk de alkohol.

Jo mer folk drakk, desto mer attraktive ble representantene fra det motsatte kjønn, viser undersøkelsene. 80 frivillige studenter bidro.

De som drakk en moderat mengde alkohol mente fjesene de skulle vurdere i gjennomsnitt var 25 prosent vakrere enn når de ble vurdert i edru tilstand.

Stygge blir også pene

- Det ser ut som både stygge og pene mennesker blir mer attraktive for motparten når han drikker, sier professoren som ledet studien til Skynews.

- Alle har hørt om ølbrille-effekten, men vi villle måle den en gang for alle. En moderat mengde alkhol gjør at du synes ansikt er mer attraktive enn ellers.

Hjernestimuli

Forskeren har også en forklaring:

- Ølbrillefenomenet kommer av at alkohol stimulerer de delene av hjernen som brukes til å bestemme hva som er attraktivt i et fjes.

Det såkalte ølbrillefenomenet eksisterer altså, konkluderer forskeren.

<B>PEN UANSETT:</B> Synes du ElleMacpherson er pen? Du trenger antakeligvis ikke bekymre deg for alkoholproblemer av den grunn.