I fyr før tunnelen

KAPRUN (Dagbladet): Dødstoget i Kitzsteinhornfjellet var i brann allerede før det kjørte inn i tunnelen. Nå pågår arbeidet med å få ut de døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er funnet spor av noe som kan være smørevæske eller et annet kjemisk stoff på rampa der ulykkestoget startet, bekrefter Christian Tisch, som leder de kriminaltekniske undersøkelsene.

Han sier at det virker som om væsken har lekket ut fra toget, eller at det kan dreie seg om et stoff som har smeltet og rent fra toget. Funnene skal nå analyseres av kjemikere.

Forsikringer

Vitneutsagn sår også tvil rundt gjentatte forsikringer fra ledelsen for kabelbaneselskapet om at det ikke skal ha vært forstyrrelser før katastrofen.

- En halvtime før dødsferden i Kitzsteinhornfjellet lørdag formiddag måtte kabeltoget foreta en kort nødstopp i tunnelen på grunn av problemer med et hjul, forteller en skiløper som var med på denne turen.

Advokatmat

En rekke advokater har meldt sin interesse for å fremme erstatningskrav mot baneselskapet og firmaene som bygde tunnelbanen, på vegne av de etterlatte.

Den tyske advokaten Christof Wellens sier at han frykter at konsekvensene for turisttrafikken kan føre til at de østerrikske myndigheter ikke vil gjøre alt for å oppklare årsakene til ulykken.