I fyr og flamme

Vil du imponere naboen med det beste fyrverkeriet i år, bør du satse på de spanske rakettene. De gir best valuta for pengene og viser mest igjen. Dagbladet har prøvetestet de mest populære fyrverkeriene som er på markedet i år. 15 ulike familiepakker og raketter er blitt testet, en test som avslører at rakettene ikke alltid gir deg det pakken på forhånd lover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mest skuffende blant fyrverkeriene er de såkalte barnevennlige familiepakkene. De viste seg under oppskyting å være ganske kjedelige. Pakkene inneholder for mye «dill» som det tar lang tid å kvitte seg med. Rakettene er tamme, og lager for høye pipelyder. Vil du være sikker på å gi familien en fin opplevelse, vil det lønne seg å spandere et par kroner ekstra på voksenpakkene. Vi tror heller ikke at barna liker fislerakettene bedre enn de voksne. Familiepakkene er for nervøse hunder og lettskremte mødre, og gir ikke mer enn de lover.

Spanjolene imponerer

Det er de spanske rakettene som imponerer mest og peker seg best ut. Skal du kjøpe en rakettpakke som garantert vil glede de frammøtte, er «Matador»-serien en sikker vinner. Pakkene merket med «Valencia» og «Madrid» sørger for skikkelige nyttårssmell og at nydelige farger drysser nedover hustakene. Pakkene gir mye moro for pengene, og er over før du får stivfrosne tær og neglesprett.

Blant de enslige rakettene er det portugiseren «Rocket XL» som peker seg best ut. Den gir stjerner i all verdens farger som både tenåringer, bleieunger og besteforeldre garantert vil elske langt inn i det nye året.

- Personlig foretrekker også jeg de spanske rakettene. De ser kanskje litt puslete ut, men når du tenner på får du skikkelig kvalitetsfyrverkeri, sier Gudmund Nordsveen fra Norsk Fyrverkeri Import.

ADVARER: Jan Erik Thoresen fra Norsk Brannvern Forening (t.h.) mener fyrverkeri må behandles med respekt. Gudmund Nordsveen fra Norsk Fyrverkeri Import AS hevder kontrollen av fyrverkerier aldri har vært så god som i år. Foto: GEIR BØLSTAD