Terrorangrepet i Pakistan:

I går ble 88 personer drept i et IS-angrep. Nå har Pakistan fått sin nådeløse hevn

Etter gårsdagens terrorangrep mot en sufihelligdom i Sindh-provinsen i Pakistan, har militæret drept over 100 personer de mener er terrorister.

20 VAR BARN: Blant de 88 drepte, var 20 av dem barn. Siden terrorangrepet i går ettermiddag, har det pakistanske militæret slått nådeløst tilbake og drept over 100 personer de hevder var terrorister. Foto: AFP / NTB Scanpix
20 VAR BARN: Blant de 88 drepte, var 20 av dem barn. Siden terrorangrepet i går ettermiddag, har det pakistanske militæret slått nådeløst tilbake og drept over 100 personer de hevder var terrorister. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De var samlet i bønn i helligdommen dedikert til den muslimske sufihelgenen Lal Shehbaz Qalandar da terroren rammet dem.

Torsdag ettermiddag ble 88 personer drept, 20 av dem barn, mens de utførte et fredelig religiøst rituale i landsbyen Sehwan i Sindh-provinsen i Pakistan. Ytterligere 343 personer ble skadet.

Landsbyen og den berømte helligdommen ligger rundt 200 kilometer nordøst for provinshovedstaden Karachi. Blant de som var samlet i bønn, var en selvmordsbomber.

IS hevder å stå bak angrepet, det mest dødelige terrorangrepet i landet på to år.

Nå har Pakistan svart terrorgruppa.

Over 100 «terrorister» drept

For siden terrordåden i går ettermiddag har det pakistanske militæret gått til et uvisst antall væpnede aksjoner. Hundrevis av personer er pågrepet og over 100 personer er drept, heter det i en uttalelse fra det pakistanske militæret, ifølge Al Jazeera.

De over 100 personene som er drept, var terrorister, ifølge militæret.

- Hæren er til for sikkerhet. Vi kommer aldri til å la den fiendtlige agendaen (til IS) lykkes, uavhengig av prisen vi må betale, het det i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer