Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I går: Ebola-utbruddet er over I dag: Gutt døde av ebola i Sierra Leone

Døde av ebola i Sierra Leone.

FLERE TUSEN DØDE: Mer enn 4000 personer har mistet livet som følge av ebola i Sierra Leone. Fredag ble et nytt tilfelle kjent. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FLERE TUSEN DØDE: Mer enn 4000 personer har mistet livet som følge av ebola i Sierra Leone. Fredag ble et nytt tilfelle kjent. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en lang kamp mot det fryktede ebola-utbruddet kunne Verdens helseorganisasjon (WHO) torsdag endelig erklære utbruddet for over.

Under et døgn seinere viste det seg at nok en person er død som følge av ebola i Sierra Leone, skriver BBC. Det er ifølge nyhetsstedet helsepersonell i Sierra Leone som bekrefter dødsfallet.

Erklært ebolafritt i november Landet ble erklært ebolafritt 7. november og regionen ble «friskmeldt» i går, da også Liberia kunne si seg fri for ebolaviruset.

Det ble da holdt minneseremonier for de nesten 4.000 dødsofrene i Sierra Leone, samtidig som de feiret at landet var ebolafritt, 42 dager etter at siste smittetilfelle ble registrert. 

- I dag, 7. november 2015, kunngjør Verdens helseorganisasjon slutten på ebolautbruddet i Sierra Leone, sa WHOs landsjef Anders Nordström til applaus under en seremoni i Freetown, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nå må konklusjonen revurderes etter at to ebola-tester tatt av en gutt som døde nord i Sierra Leone var positive.

Det er ikke kjent når gutten døde.

11 tusen døde Totalt har mer enn 11 000 personer mistet livet til ebola. WHO advarte om at det er fare for små oppblomstringer av viruset, da de erklærte regionen ebola-fri.

Denne statusen oppstår når det har gått to perioder på 21 dager (inkubasjonstiden) siden det siste kjente smittetilfellet testet negativt for andre gang. 

Krever innsats for barn Den internasjonale organisasjonen Save the Children advarer om at den dødelige epidemien har hatt en langsiktig ødeleggende virkning på barn.

- Det krevde et nådeløst engasjement for å oppnå et ebolafritt Sierra Leone, og det er en enorm lettelse for landet, men det er også viktig å huske på de 1,8 millioner barna som ikke fikk gå på skole i ni måneder og den direkte negative virkningen dette har hatt på deres velferd og sikkerhet, sa landdirektør for Save the Children i Sierra Leone, Isaac Ooko i november.

- På grunn av omfattende skolestenging og begrenset bevegelse rundtom i landet har det vært en betydelig økning i ungdomsgraviditeter, for eksempel, sa han.

Save the Children ba det internasjonale samfunnet bidra med investeringer til gjenoppbygging av helsetjenester og utdanningssystemer i de tre vestafrikanske landene Sierra Leone, Liberia og Guinea. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media