I går forsvant ektemannen over Middelhavet: - Dette er altfor tøft

Har ikke greid å få kontakt med bestemor for å fortelle at sønnen er borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Hele familien sitter rundt frokostbordet og prøver å holde tilbake tårene. Det er nå ett døgn siden deres far og ektemann forsvant over Middelhavet.

De bor på samme hotell som Dagbladet og forteller om hvordan denne tragedien oppleves.

- Dette er altfor tøft. Vi har det ikke lett, sier en kvinne som i går trolig ble enke.

- Vi fikk vite at flyet har styrtet og vi har blitt fraktet hit. Det er ikke mer. Det er ingenting, sier datteren.

Bestemor er i Marokko og vet ennå ikke at hun har mistet en sønn i flystyrten. Derfor vil ikke familien avbildes. Først må de få tak i bestemor.

- Vi får all informasjon gjennom TV, sier datteren.

Datteren sier de verken får mail eller telefoner med oppdateringer fra Egypt Air. I dag håper de pårørende på flere svar. I går kveld ble den franske familien flydd ned til Kairo fra Paris.  

- Vi har hørt at vraket de har funnet ikke er fra Air Egypt, for vrakdelene de fant var gule og blå og Air Egypt var hvitt og blått. Så det var ikke flyet, sier en kusine.

Frustrasjon og håp Familien holder rundt hverandre ved frokostbordet og trøster. Stemningen blant de pårørende i Kairo har det siste døgnet vært preget av frustrasjon og sorg. Mangelen på svar har gjort flystyrten så mye vanskeligere å håndtere. Flyet er ennå ikke funnet, men håpet svinner hen.

Den greske forsvarsministeren Panos Kammenos opplyste i går at flyet raskt falt nesten 7000 meter før det ble borte.

Og fortsatt er det ikke funnet.

Intens leteaksjon Flere pårørende ankom i går kveld flyplassen i Kairo, hvor det tidvis har vært frustrert stemning blant pårørende som ønsker svar, og er i sjokk og sorg. En mann som mistet broren sin i flystyrten, ble møtt av sine kjære på flyplassen og klamret seg fast i dem utenfor ankomsthallen, oppløst i tårer.

Militære og sivile fartøy fra flere land har nå en intens jakt på flyvraket i Middelhavet.