ET SISTE KVAKK: Bare to av Lill Aanonsens fem ender Gilbert, Alfred, Stuffy, Felix og Hermansen kom hjem i går. Foto: Privat
ET SISTE KVAKK: Bare to av Lill Aanonsens fem ender Gilbert, Alfred, Stuffy, Felix og Hermansen kom hjem i går. Foto: PrivatVis mer

I går kom bare to av Lills moskusender hjem igjen: - Kjæledyra ble skutt av en mann i kano

- De kan bli tatt av andre dyr, men jeg hadde ikke trodd de kunne bli skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lill Aanonsen og familien fra Arendal hadde fem moskusender som kjæledyr.

Nå er det bare to igjen, og det etter en hendelse arendalskvinnen ikke hadde sett for seg da hun fikk kjæledyrene for bare to måneder siden.

Som vanlig var de tamme moskusendene til Aanonsen ute og luftet seg i går.

Gilbert, Alfred, Stuffy, Felix og Hermansen var ute på Nidelva og i skogidyllen rundt i nærheten av familiens hjem i går.

HJEMMEKJÆRE: De fem endene kommer alltid tilbake for å få mat, og sover inne på natta. Da er nemlig rovdyra ute i naturen. Foto: Privat
HJEMMEKJÆRE: De fem endene kommer alltid tilbake for å få mat, og sover inne på natta. Da er nemlig rovdyra ute i naturen. Foto: Privat Vis mer

- Hørte skudd

Moskusendene lever omtrent som katter, og kommer som regel hjem flere ganger daglig for å få mat.

I går var det imidlertid bare Gilbert og Alfred av de fem som kom hjem.

- Jeg fikk en telefon fra en mann som kjenner hun jeg kjøpte endene av. Han bor rett ved elva og hadde hørt skudd. Da han kikket ut av vinduet hadde han sett en mann i en kano som plukket opp tre av endene. Kjæledyra ble skutt av en mann i kano, sier Aanonsen til Dagbladet.

I dag var Aanonsen på politihuset og anmeldte hendelsen. Politiet var ærlige om at det var vanskelig å få gjort noe med denne saken.

- Hjemme har vi to gutter som er fra seg fordi en mann ikke vet hvordan eller hvor man jakter. Håper andestekene smaker for vedkommende, skriver Aanonsen i et innlegg på Facebook.

- Ikke mulig å blande

Aanonsen sier moksusendene ikke kan forveksles med villender. Det er bebyggelse i hele området der endene trolig ble skutt.

VED VANNET: Endene trives aller best i vann, og var ute på elva da de skal ha blitt skutt. Foto: Privat
VED VANNET: Endene trives aller best i vann, og var ute på elva da de skal ha blitt skutt. Foto: Privat Vis mer

- De er veldig tamme og lå bare rundt kanoen. Du kunne bare plukka de opp om du ville. Disse er ikke noen du skyter, hvert fall ikke på det stedet, sier hun.

Endene er som kjæledyr å regne og er kjent som effektive brunsneglejegere. Aanonsen og familien har bare hatt endene, som er åtte måneder gamle, i to måneder.

- Dette er selvfølgelig trist og dumt, men ikke noe å gjøre noe med. Å ha slike dyr er en risiko å ta. De kan bli tatt av andre dyr, men jeg hadde ikke trodd de kunne bli skutt, sier hun.

- De er veldig sosiale og praktiske dyr i tillegg til at de er flokkdyr, så jeg håper de klarer seg, sier hun.