I går skrev Siv (45) norgeshistorie. Nå kjemper hun for livet for å komme ned fra Mount Everest

- Dramaet er ikke over, sier kontaktperson Guri Anne Hansen.

SNØBLIND: Den erfarne klatreren Siv Harstad (45) ble den første norske kvinnen som har nådd toppen av Mount Everest fra sørsida. Men på toppen ble hun snøblind. Dette bildet er tatt i fjor, rett før jordskjelvet i Nepal, som hun og et norsk ekspedisjonsteam overlevde. Foto: Privat
SNØBLIND: Den erfarne klatreren Siv Harstad (45) ble den første norske kvinnen som har nådd toppen av Mount Everest fra sørsida. Men på toppen ble hun snøblind. Dette bildet er tatt i fjor, rett før jordskjelvet i Nepal, som hun og et norsk ekspedisjonsteam overlevde. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag klokka 10.45 lokal tid ble den erfarne fjellklatreren Siv Harstad den første kvinnen fra Norge som aleine klatret opp til toppen av Mount Everest fra sør, 8 848 meter over havet.

Men på vei ned i går oppsto det dramatikk og klatreeventyret tok en veldig ubehagelig vending.

Harstad, som også klatret i Nepal under jordskjelvet i april i fjor, ble snøblind på toppen av Everest. Det var NRK som omtalte saken først.

- Nå kjemper hun for å komme seg ned, og det snøblind. Jeg sliter med å få status på hvor Siv er, men jeg tror hun er på camp 2, som ligger 6400 meter over havet, sier Guri Anne Hansen, Harstads talsperson til Dagbladet.

Sherpa-hjelp Hansen fikk en tekstmelding av Harstad i går.

- Der sto det at hun hadde kommet seg et stykke nedover og at hun var svært takknemlig for hjelpen hun har fått av sherpaene. Uten dem, hadde hun ikke klart seg, sier Hansen.

Det ble sendt opp to klatresherpaer for å hente Harstad, men på grunn av at hun var blitt snøblind, skal det ha blitt sendt opp en ekstra sherpa til henne, sier Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer