I går tømte vi svenskepolet

På jakt etter billig sprit og vin, tømte nordmenn i går hyllene i Strömstads lørdagsåpne systembolag. Sjokkerte svensker satt igjen med rekordomsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lavere matmoms skulle få nordmenn til å handle mer hjemme. Men i går kom svenskenes «mottrekk»: Lørdagsåpent på Systembolaget.

I går handlet vi så mye at hyllene var tomme før Systembolaget i Strömstad stengte dørene. «Nordbaggarne» hamstret som om de ikke på lenge skulle få tilgang på vin og sprit.

Lørdagsåpent pol ble en lønnsom affære for fungerende butikksjef Sven Backström ved Systembolaget i Strömstad. Butikkhyllene var tomme for alt fra hvitvin i papp, til akevitt og svensk sterkøl.

- Vi har hatt over to tusen kunder i dag, eller om lag to hundre flere kunder enn en normal fredag, opplyser Backström. Trillevogner fulle av sprit, øl og vin forteller at Backström og kollegene har hatt en vanvittig lønnsom dag. Bare butikkpersonalet og noen svenske journalister snakket svensk i butikklokalet.

Holder kvoten

- Vi kjøper bare dagens kvote, sier Gro Daatland fra Oslo med et smil, som sammen med ektemannen Arne Daatland handler inn godt med vin, en god sterk en, og øl til hytteturen sammen med gode venner.

- Dro dere hit for å handle billig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer