SOMMERLIGE TEMPERATURER:  Det blir gode muligheter for å grille i parken i helga og utover i neste uke. I hvert fall i Sør-Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOMMERLIGE TEMPERATURER: Det blir gode muligheter for å grille i parken i helga og utover i neste uke. I hvert fall i Sør-Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

I går var vinteren tilbake. Men nå får vi sol, sol, sol

Kan bli opp mot 20 grader enkelte steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et høytrykk utenfor De britiske øyer fører til knallvær i Sør-Norge.

- Det blir høye temperaturer etter hvert gjennom helga. Det kan bli over 15 grader flere steder, sier vakthavende meterolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Ifølge StormGeo vil temperaturene øke gradvis fra fredag og gjennom helga. Best vær blir det trolig rett over helga.

- Det kan nok bli opp mot 20 grader enkelte steder, men det er vanskelig å si hvor mye sola tar og hvor den tar mest, sier vakthavende meterolog i StormGeo, Lillian Bergheim, til Dagbladet.

Til sammenligning melder Storm at det blir mellom 14 og 19 grader på det populære feriestedet Las Palmas på lørdag.

Inn i neste uke Bergheim sier Østlandet kan forvente temperaturer opp mot 17 grader, mens gradestokken vil krype opp mot 15 grader på Vestlandet.

- Det blir kanskje kaldt tidlig på morgenen, som er klassisk for denne tida på året, sier Bergheim.

Både Meterologisk institutt og StormGeo melder at høytrykket vil holde seg til midten av neste uke. 

Unntaket er Trøndelag, hvor man fortsatt får pålandsvind og regn til og med søndag.

- Det kan kanskje bedre seg i starten av neste uke, sier Moxnes.

Lavere temperaturer i nord I Nord-Norge får man dessverre ikke nyte like godt av høytrykksryggen. De får det beste været i morgen og fredag.

- Det blir etter hvert pålandsvind og perioder med liten kuling utsatte steder. Det blir også litt spredt nedbør, og en mer skyet værtype. Det vil være forholdsvis mildt gjennom helga, med det ser ut til å bli litt lavere temperaturer i neste uke og snø i høyereliggende områder, sier Moxnes.

Ifølge StormGeo vil temperaturene ligge på mellom fem og sju grader i Nordland, og opp mot fem grader på dagtid i Troms og Finnmark.

- Det vil nok holde seg på dette området i løpet av helga, sier Bergheim.