Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I går: Verst siden askeskyene i 2010. I dag: flyene snart i rute

Det snør fortsatt på Gardermoen, men mindre.

STOPPET FLYTRAFIKK OVER HALVE KLODEN: Vulkanaske fra utbruddet i Eyafjallajökull i 2010 fikk konsekvenser for flytrafikken overalt. Flyselskapene var redd for at aske skulle ødelegge motorene. I går hadde Gardermoen sin verste dag siden askeskydagene. Årsaken var snø. Foto: Orsolya Haarberg, Samfoto.
STOPPET FLYTRAFIKK OVER HALVE KLODEN: Vulkanaske fra utbruddet i Eyafjallajökull i 2010 fikk konsekvenser for flytrafikken overalt. Flyselskapene var redd for at aske skulle ødelegge motorene. I går hadde Gardermoen sin verste dag siden askeskydagene. Årsaken var snø. Foto: Orsolya Haarberg, Samfoto. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skapte snøværet den verste trafikkdagen på landets hovedflyplass Gardermoen på flere år.

Om lag 150 av 800 flyvninger ble innstilt og timelange forsinkelser preget trafikken for resten av dagen.

- Vi har ikke opplevd slikt på våren og har ikke hatt så massive problemer siden askeskydagene i april 2010, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til Dagbladet ved 07.30-tiden.

SNØKAOS: Mandag morgen oppstod snøkaos over store deler av landet. Meteorologene meldte selv på Twitter at det hadde kommet fire centimeter nysnø i løpet av natt til mandag. Slike snømålinger er ikke registrert siden 28. april 1985. Dagbladets fotografer og lesere har delt bilder og videoer fra gårsdagen. Vis mer<... Vis mer

I rute fra i formiddag

Og kommer samtidig med langt lysere utsikter for flypassasjerene tirsdag:

- Det har vært et fåtall innstillinger fra morgenen fordi fly ikke fikk lande i går, men nå går de mye bedre. Det er bare små forsinkelser på noen ruter fra start, og det ser ut som det meste skal være i rute fra formiddagen, sier kommunikasjonssjefen.

Fortsatt snø

Det snør på Gardermoen også i morgentimene i dag, men såpass mye mindre enn i går at brøytemannskapene holder unna.

- Småproblemene fra start i dag skyldes i hovedsak etterslep fra i går, siet Høeg Ulverud.

Her kan du følge oppdaterte avgangstider fra Gardermoen i dag.

- Førerkortet kan ryke med sommerdekk

Statens vegvesen region øst rapporterer om snøfrie og våte hovedveier rundt Oslo tirsdag morgen.

- E6 fra Oslo til Gardermoen er kjørbar på sommerdekk, men nordover fra Gardermoen er det glatte partier. Og på en rekke riksveier, særlig i Akershus, Hedmark og Oppland er det glatte partier og definitivt ikke føre for sommerdekk, sier trafikkoperatør Nils Jakob Aae i Statens vegvesen til Dagbladet.

Han minner om at politiet kan inndra førerkortet kombinert med saftige bøter til bilførere som ikke tar føreforholdene alvorlig og legger i vei med sommerdekk.

Avkorting i forsikring

I går fortalte forsikringsselskapene If og Gjensidige om 25 prosent flere rapporterte skader enn en vanlig mandag.

Og Gjensidige varslet om opptil 50 prosent kutt i forsikringsdekning for bilførere som som bulker med sommerdekk.

- Selv om det snør mindre flere steder, må bilførere på Østlandet være OBS på at forholdene på mindre veier kan være slik fram til fredag. Det er kuldegrader om natta og snø blåser inn på veibanen, advarer trafikkoperatøren.

Han nevner særlig riksvei 4 mellom Oslo og Gjøvik, riksvei 33 Dokka - Gjøvik og mindre veier mellom Drammen og Asker med glatte partier.

Fjerllovergangene har fullt vinterføre.

Her finner du trafikkmeldinger og webkameraer fra Statens vegvesen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!