I generasjoner har folk ment at de eldgamle tunnelene under byen i Mexico bare var en myte

Tilfeldig oppdaget.

SE, HVA SOM DUKKET OPP! Under arbeid i den meksikanske byen Puebla, dukket det opp et tunnelsystem under byen som man tror daterer seg helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt. Foto: AP/Joel Merino/NTB Scanpix
SE, HVA SOM DUKKET OPP! Under arbeid i den meksikanske byen Puebla, dukket det opp et tunnelsystem under byen som man tror daterer seg helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt. Foto: AP/Joel Merino/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidsfolk har gravd fram tunneler som trolig er rundt 500 år gamle under den meksikanske byen Puebla, skriver britiske Telegraph.

Ifølge ancient-origins.net har folk i generasjoner snakket om en labyrint av tunneler under den gamle byen, men dette skal lenge ha blitt ansett for bare å være en myte.

Myndighetene i Puebla bekrefter nå at tunnelene, som nå er i ferd med å se dagens lys igjen, trolig kan dateres helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt.

Ti kilometer Fagfolk mener tunnelsystemet er bortimot ti kilometer langt under det historiske sentrum av Puebla.

Ifølge bydelsleder Sergio Vergara Bermejo, er de to tunnelene som er blottlagt til nå gamle drenasjetunneler.

Det er nå igangsatt et arbeid for å grave fram hele tunnelsystemet, med det mål for øyet å gjøre det til en turistattraksjon.

- Vi hadde en teori basert på en urban legende, fortalt oss av våre besteforeldre, om et nettverk av tunneler som pleide å være, eller er, under byen vår, sier Bermejo, ifølge Telegraph.

- Under arbeid med byens infrastruktur, fant vi tilfeldigvis elementer som kunne være de gamle tunnelene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.