SE, HVA SOM DUKKET OPP! Under arbeid i den meksikanske byen Puebla, dukket det opp et tunnelsystem under byen som man tror daterer seg helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt. Foto: AP/Joel Merino/NTB Scanpix
SE, HVA SOM DUKKET OPP! Under arbeid i den meksikanske byen Puebla, dukket det opp et tunnelsystem under byen som man tror daterer seg helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt. Foto: AP/Joel Merino/NTB ScanpixVis mer

I generasjoner har folk ment at de eldgamle tunnelene under byen i Mexico bare var en myte

Tilfeldig oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeidsfolk har gravd fram tunneler som trolig er rundt 500 år gamle under den meksikanske byen Puebla, skriver britiske Telegraph.

Ifølge ancient-origins.net har folk i generasjoner snakket om en labyrint av tunneler under den gamle byen, men dette skal lenge ha blitt ansett for bare å være en myte.

Myndighetene i Puebla bekrefter nå at tunnelene, som nå er i ferd med å se dagens lys igjen, trolig kan dateres helt tilbake til 1531 da byen ble grunnlagt.

Ti kilometer Fagfolk mener tunnelsystemet er bortimot ti kilometer langt under det historiske sentrum av Puebla.

Ifølge bydelsleder Sergio Vergara Bermejo, er de to tunnelene som er blottlagt til nå gamle drenasjetunneler.

Det er nå igangsatt et arbeid for å grave fram hele tunnelsystemet, med det mål for øyet å gjøre det til en turistattraksjon.

- Vi hadde en teori basert på en urban legende, fortalt oss av våre besteforeldre, om et nettverk av tunneler som pleide å være, eller er, under byen vår, sier Bermejo, ifølge Telegraph.

- Under arbeid med byens infrastruktur, fant vi tilfeldigvis elementer som kunne være de gamle tunnelene.

Historisk svung Puebla er en av de eldste byene i Mexico. Bermejo gjør oppmerksom på at det også skal finnes ei gammel bru som ble begravet under en flom for flere hundre år siden.

El Universal melder at de nyoppdagede tunnelene skal være sju meter høye og tre meter brede. Under tilfeldig arbeid i byen, ble det funnet fire innganger dekket med jord.

Fagfolk mener de nyoppdagede Puebla-tunnelene har historisk svung over seg.

Ifølge Mexico News Network skal tunnelene ha kommet til nytte under «Slaget i Puebla» i 1862 hvor meksikanske styrker sto overfor okkuperende franske styrker. Slaget ble en viktig seier for meksikanerne.

Satser pesos På grunn av sin rike historie og storslagne arkitektur, har Puebla stått på verdensarvlista siden 1987.

Ordfører Tony Gali i Puebla har nå øremerket fem millioner pesos, eller rundt 2,5 millioner kroner, til utgraving av de eldgamle tunnelene under byens historiske sentrum.

ALT SKAL FRAM: Myndighetene i Puebla øremerker fem millioner pesos til arbeidet med å grave fram tunnelene. Foto: AFP/Jose Castanares/NTB Scanpix
ALT SKAL FRAM: Myndighetene i Puebla øremerker fem millioner pesos til arbeidet med å grave fram tunnelene. Foto: AFP/Jose Castanares/NTB Scanpix Vis mer