«I gjennomsnitt har du fem-seks kunder per dag»

Les e-posten fra horemammaen som ble dømt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 29 år gammel polsk kvinne har i dag blitt dømt for hallikvirksomhet etter å ha rekruttert en annen polsk kvinne til prostitusjonsvirksomhet i Oslo. Kvinnen drev en aktiv annonsekampanje på Internett for å rekruttere østeuropeiske kvinner til virksomheten.

Det antas at kvinnen har rekruttert langt flere enn den ene prostituerte hun nå er dømt til 60 dagers fengsel for å ha fått til Oslo, der hun hadde tilrettelagt for virksomheten med både «kundetelefon», hotellrom og nettannonser.

Ett samleie

Den polske prostituerte rakk bare å ha samleie med én mann før hun ble arrestert. Hun skal ha tatt 1000 kroner for «turen».

Dette er langt mindre enn summen den hallikdømte 29-åringen reklamerte med i en automatisk e-post som ble sendt som svar til dem som bet på internettannonsen hennes, der hun søkte etter ei jente å samarbeide med:

«[Det er] en jobb for en kort periode for ti dager. En time med en kunde koster fra 1500 kroner. Jeg har skrevet det fordi det er avhengig av hva du tilbyr selv. I gjennomsnitt har du fem-seks kunder pr. dag, og i tillegg har du escorte, dvs. at du kan tjene dobbelt så mye.

Jentene jobber vanligvis fra kl. 12 til kl 22. Sex uten beskyttelse er ikke tillatt. Jeg tar 4000 kroner fra hver jente, og det er det. Resten av det hver jente tjener, er bare hennes egen sak. En av jentene som var hos meg, tjente ikke mindre enn 7700 kroner dagen, og det er etter å ha trukket fra kostnader. Så tilbudet mitt er virkelig attraktivt og etter meget ærlige betingelser.»

Møttes i Warszawa

Retten fester tillit til den prostituerte kvinnens forklaring, og finner det bevist at hun møtte den kvinnelige halliken i Warszawa og reiste sammen med henne til Oslo seint i september.

Illustrasjonsfoto: ROBERT S. EIK
Illustrasjonsfoto: ROBERT S. EIK Vis mer

Saken kom opp fordi den prostituerte kvinnen ønsket å få fjernet en internettannonse med seg selv, men ikke hadde brukernavn og passord til nettstedet. Derfor gikk hun til politiet for å få hjelp med det.

Den hallikdømte 29-åringen har tidligere drevet massasjeinstitutt i Hamburg, og kom til Oslo sammen med sin kjæreste for å jobbe som prostituert i januar i år. Hun reiste rundt i større norske byer og tok imot kunder på hotellrom.

Men det er altså i hvilken grad hun har fått andre til å prostituere seg, som har vært rettens oppgave å finne ut.

Samboer og barn

Den polske prostituerte har tidligere jobbet med det samme i sju måneder i England. Hun lot seg friste av 29-åringens annonse fordi det var for en kortere periode og godt betalt. Hun ønsket bedre økonomi ettersom hun hadde samboer og barn hjemme i Polen.

29-åringens internettannonse ble besvart av minst fem kvinner, men retten finner det altså bare bevist at én faktisk prostituerte seg i Norge.

Retten legger vekt på at «prostitusjon er et samfunnsonde», og at det av allmennpreventive grunner må straffes hardt: «Selv om det skjer frivillig, er det svært nedverdigende for den prostituerte,» heter det i dommen.

- Stor profitt

«I gjennomsnitt har du fem-seks kunder per dag»

Det antas, ut fra ordlyden i e-posten, at det ble lagt opp til storstilt hallikvirksomhet, med stor profitt, noe retten finner straffeskjerpende.

Den 29-årige kvinnen har stort sett innrømmet det hun er tiltalt for, men dette har ikke vært av betydning for straffeutmålingen, som er 60 dagers fengsel. Hun har imidlertid sittet 50 dager i varetekt og må dermed sone i ti dager.

Fordi tiltalen var mer omfattende enn det hun faktisk ble dømt for, slipper hun å betale saksomkostninger.