I hælene på mafiaboss

Italiensk politi bruker lydopptak i jakten på landets mest ettersøkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Opptaket ble tatt i et avlyttet hus nær Palermo, og et tidligere medlem av mafiaen som var tilstede da opptaket ble gjort har bekreftet at det er Provenzao som snakker. Flere andre som var i huset på det aktuelle tidspunkt gir uttrykk for stor respekt når de snakker til Provenzano.

Det er antatt at Bernardo Provenzano overtok mafia-nettverket Cosa Nostra i 1993 etter at den tidligere sjefen, Salvatore Riina, ble arrestert.

I april offentliggjorde italiensk politi at datakonstruert bilda av Provenzano, som har vært på rømmen i 42 år. Tidligere bilder av ham i politiets arkiver er flere ti-år gamle. Han er nå i begynnelsen av 70 åra, og det er antatt at hans helse ikke lenger er god. Ifølge etterforskerne var han nylig på et sykehus i Marseilles hvor han gjennomgikk en prostataoperasjon.

Politiet hevder at han har unngått arrestasjon fordi han i en årrekke har flyttet fra hus til hus på Sicilia hvor folk er svært tilbakeholdne med å informere politiet om mafialederes bevegelser.

I hælene på mafiaboss