I Hagens vold

Fremskrittspartiets framgang kan ende i katastrofe for Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SKYGGEN AV Fremskrittspartiets store framgang sliter de andre partiene voldsomt med å holde på velgerne. Særlig har statsministerens eget parti blitt rammet hardt. Men det må også være deprimerende for Arbeiderpartiet når de ser at all misnøyen med regjeringen blir til flere velgere for Hagen. Likevel er jeg overbevist om at det er i Høyre partiledelsen har størst grunn til å sove dårlig om natta. Hvis vi forsøker å se utover dagens meningsmålinger og noen år framover, vil et stort Fremskrittsparti stille Høyre overfor så fundamentale utfordringer og farer at jeg tviler på at de vil takle det. Hva skjer dersom Høyre og Frp etter neste valg har flertall eller nesten flertall sammen?

KJELL MAGNE BONDEVIK garanterer gang på gang at han aldri vil gå i regjering med Fremskrittspartiet. Han uttaler dette stadig oftere og mer høylytt - kanskje også for å motvirke inntrykket av at Hagen stadig får mer innflytelse. Likevel er det all grunn til å tro Bondevik: Både for ham personlig og for Kristelig Folkeparti er det umulig å samarbeide i en regjering med Carl I. Hagen. Med et mye større Frp på Stortinget kan vi være temmelig sikre på at KrF heller vil sørge for en sentrum-venstre-regjering enn en regjering som Frp deltar i eller har formell innflytelse over. Det er da katastrofen vil inntreffe for Høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer