Erna Solberg og Facebook:

I hele dag har hun ligget i krig med Facebook. Nå varsler Erna nytt skritt i striden

- Kan ikke la Facebook redigere vekk viktige bilder fra vår historie, sier statsministeren.

I KRIG MED FACEBOOK: Erna Solberg har varslet et nytt skritt i striden med Facebook om deres publiseringsregler. Solberg la i dag ut det ikoniske krigsbildet fra Vietnam på Facebook. Innlegget ble senere slettet av Facebook. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I KRIG MED FACEBOOK: Erna Solberg har varslet et nytt skritt i striden med Facebook om deres publiseringsregler. Solberg la i dag ut det ikoniske krigsbildet fra Vietnam på Facebook. Innlegget ble senere slettet av Facebook. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TRONDHEIM (Dagbladet): Statsminister Erna Solbergs oppgjør med Facebooks sensur av ikoniske bilder vekker internasjonal oppsikt.

I dag la hun ut Nick Uts ikoniske krigsbilde av ei gråtende, naken jente som løper vekk fra napalm-bombene.

Timer seinere slettet Facebook Solbergs innlegg. Nyheten gikk verden rundt.

Oppfordrer andre til å gjøre det samme

Hennes presse- og kommunikasjonsstab har sin fulle hyre med å besvare henvendelser fra media verden rundt: CNN, BBC, Reuters, Al Jazeera og flere andre er på tråden etter at Norges statsminister gikk ut i «krigen» mot giganten Facebook.

Solberg oppfordrer norske Facebook-brukere til å gjøre det samme som henne: Legge ut historiske bilder og vise sin protest overfor giganten på sosiale medier.

- Folk kan fortsette å legge ut bilder og delta i diskusjonen om hvor viktige slike bilder er i historien, og hvor rart det ser ut når noen begynner å ta vekk nøkkelpersoner eller nøkkeldeler av slike bilder, sier Solberg.

Solberg, som er i Trondheim på Høyres kommunalkonferanse, brukte store deler av formiddagen til å svare på spørsmål fra media om Facebook-aksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer