Syreangrep i Storbritannia:

I helga ble seks skadd i nok et syreangrep i London. Nesten alle angrepene skjer i samme bydel. Ingen skjønner hvorfor

- Vi har i øyeblikket ingen kunnskaper om hvorfor det er flere tilfeller øst i London, sier politiførstebetjent Mike West i London-politiet til Dagbladet.

SKADD FOR LIVET: Daniel Rotarius ekskjæreste var så sjalu at hun kastet etsende syre over ham mens han sov. Nå håper han det økende antallet syreangrep i Storbritannia vil tvinge myndighetene til å handle. Video: AP Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seks menn ble skadd i et syreangrep på kjøpesenteret Stratford i bydelen Newham øst i London lørdag kveld, tre ble fraktet til sykehus.

Det kom først meldinger om at det var flere tilfeldige angrep rundt omkring, men ifølge politiet var det to grupper med menn involvert, som skal ha kranglet før det ble kastet syre.

Politiet tror dermed ikke angrepet er relatert til terrorisme. Det har heller ikke vært tilfelle ved tidligere syreangrep i den britiske hovedstaden.

Man det har skjedd en rekke syreangrep i London bare i år, spesielt i østre del av byen. Det sirkulerer ulike teorier om hva som er årsaken til dette, fasiten sitter ikke engang politiet i London på.

- Det har skjedd en økning i antall kriminelle hendelser hvor etsende stoffer blir brukt. Hvilke stoffer som brukes varierer i alt fra blekemiddel til svovelsyre, og de har blitt brukt til å begå en rekke lovbrudd, som vold og ran, sier politiførstebetjent Mike West hos politiet i London til Dagbladet.

- Ingen kunnskaper om hvorfor

Antallet kriminelle handlinger ved bruk av skadelige stoffer – i hovedsak etsende stoff og syre – har mer enn doblet seg i London de siste tre årene, ifølge The Guardian, som har fått tilgang til offisielle tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer