I helga blir det kaldt igjen

- Kan falle snø nesten helt ned i fjæra.

VÅKNET TIL SNØ: Mange våknet til snø i Midt-Norge i dag. Her fra E6 i Hjerkinn. Foto: Statens Vegvesen
VÅKNET TIL SNØ: Mange våknet til snø i Midt-Norge i dag. Her fra E6 i Hjerkinn. Foto: Statens VegvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Værvarsel: Søk på ditt hjemsted

(Dagbladet): Trodde du at sommeren var på vei tok du feil. I helgen kryper nattetemperaturene ned or null og det kan komme snø flere steder rundt om i landet.

- Det blir en kald helg i hele Sør-Norge, og nedbøren kan komme som snø nesten helt ned i fjæra. Dette skyldes lavtrykket som passerte i natt som dyper seg i indre Skagerrak og den kalde lufta i Norskehavet som beveger seg sørover, sier Vibeke Thysness, vakthavende meterolog ved Meterologisk Institutt.

Hun oppfordrer folk på Østlandet om å være litt ekstra obs hvis de skal ut med bil i morgen tidlig.

- Vi må nok forvente at snøen som kommer i natt kan legge seg, og dette kan jo få konsekvenser for trafikken lørdag morgen. Det kan være greit å vurdere om du egentlig trenger bilen på lørdag, spesielt hvis du har sommerdekk, sier Thysness.

Null grader Utover lørdagen vil nedbøren heldigvis gi seg på store deler av Østlandet, og søndagen ser ut til å bli klar og fin. Temperaturene synker allikevel igjen natt til søndag, flere steder til under null grader.

Vestlandet vil få mye bygevær i helgen, særlig nord for Bergen. Luften er såpass kjølig at nedbøren kan komme som både snø og sludd også her.

- Det blir typisk aprilvær i mai. Det er ikke uvanlig, men i år har jo våren blitt snudd litt på hodet. Vi ble nok litt bortskjemte og begynte å gjøre oss klar for sommeren da været var så fint i mars, sier Thysness.

Ruskevær til uka Rogaland, Hordaland og kyststrøkene i Nord-Norge vil få en del vind i helgen, mens den sørligere delen av landet slipper unna de sterkeste vindkastene. Etter hvert vil lavtrykket bevege seg nordover og også Nordland vil få en del nedbør.

- Grensestrøkene mot Sverige i Nordland ser ut til å få ganske mye nedbør, mens områdene nord for Saltfjellet kan få en ganske fin helg, sier Thysness.

VÅREN UTSATT: Det blir lite fint vårvær i helgen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
VÅREN UTSATT: Det blir lite fint vårvær i helgen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Søndag når nedbøren og vinden også Troms og Finnmark, og også den kommende uka må nok mange belage seg på varierende vær og en del nedbør.

GRÅTT OG TRIST: Det kom snø flere steder i landet i natt. Snart kommer det mer. Foto: Statens Vegvesen
GRÅTT OG TRIST: Det kom snø flere steder i landet i natt. Snart kommer det mer. Foto: Statens Vegvesen Vis mer