I helga blir Oslo varmere enn Barcelona

Ingen grunn til å dra utenlands for å oppleve varme.

TID FOR ÅRETS FØRSTE BAD?: I helga kan Oslo-folket kose seg med høyere temperaturer enn storbyen Barcelona. Er det tid for årets første dukkert? Foto: NTB Scanpix
TID FOR ÅRETS FØRSTE BAD?: I helga kan Oslo-folket kose seg med høyere temperaturer enn storbyen Barcelona. Er det tid for årets første dukkert? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sola skinner over Sør-Norge, og temperaturene er på vei oppover. Kommende lørdag vil det faktisk være mer behagelig å nyte en utepils i Oslo enn i storbyen Barcelona. I Oslo er det meldt 19 grader, mens det i Barcelona ikke blir mer enn 16 grader.

- Det er nok mer uvanlig at de ikke har det varmere i Spania enn at vi har 19 grader i Oslo nå i mai. Men det er kjølig i Spania for tida, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Terje Alsvik Walløe, til Dagbladet.

- Så man har ikke vært helt heldig om man skal til Spania nå?

- Nei, da har man bomma litt.

Over 20 grader Men det er ikke Oslo som har det varmeste været akkurat nå. Ved 14-tiden torsdag var det Gulsvik, litt nord for Hønefoss, som hadde det varmeste været. Der kunne meteorologene notere 17,3 grader.

Det fine været skal fortsette utover neste uke og temperaturene blir stadig høyere.

- Det ser ut som finværet skal holde seg mesteparten av neste uke også. Det blir høyere temperaturer. Det kan bli over 20 grader, sier Alsvik Walløe.

Varslene for neste helg, pinsa, er for usikre til at man kan si noe sikkert om været. Men Roar Teigen, vakthavende meteorolog i Storm Geo, sier at værutsiktene for pinsen og også 17.mai er gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer