Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I helga kan du se noen av verdens beste flyakrobater over Oslo

Har du husket å bli med i trekninga av en unik helikoptertur med Forsvaret?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-boere har allerede i dag merket at det har vært økt aktivitet i luftrommet over hovedstaden.

Fra fredag formiddag var det fly på vingene i forbindelse med det store luftshowet som avholdes på Rådhusplassen lørdag og søndag.

I showet, som feirer 100-årsjubileet til vår millitære luftmakt, kommer noen av verdens beste flyakrobater til å delta.

Holdt på siden 30-tallet På programmet står blant annet Patrouille Acrobatique de France, som er oppvisningsteamet til det franske luftforsvaret. Denne gruppa regnes som noen av verdens fremste oppvisningsteam, og har holdt på siden 1931.

De franske pilotene flyr den fransk-tyske Alpha-jeten. I videoen øverst i denne saken kan du se noen av triksene franskmennene har i ermet.

I tillegg til fransk luftakrobatikk skal flere av Luftforsvarets egne fly og helikoptere vises fram, blant annet F-16, Orion, Hercules og Dassault-flyene, i tillegg til Sea King og Bell-helikoptere.

Luftforsvaret lover at også historiske fly skal delta i showet. Blant annet det legendariske jagerflyet Spitfire og en rekke andre fly som ikke lenger er i aktivt bruk.

Vinn unik tur I forbindelse med flyshowet har DBTV og Forsvaret også en konkurranse gående på Facebook. Flere tusen har så langt meldt seg på i trekningen av en unik helikoptertur med forsvaret.

Premien er en tur med Forsvarets Bell-helikopter over Nordmarka, med såkalt taktisk flyging som det bare er Forsvaret som får lov til å bedrive. Dette innebærer å fly lavt langs konturene av landskapet.

For å delta i konkurransen må du klikke deg inn på denne lenken. Du må like DBTV på Facebook for å delta og deretter svare på et helikopter-spørsmål.

Konkurransen varer til midnatt fredag kveld, og vi kommer tilbake med info om vinneren i løpet av helgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media