I helga kommer snøen til Sør-Norge

Det gjør også sola, mens Nord-Norge bare får regn.

SNØ PÅ SNØ:  Det er allerede mye snø i fjellet på grunn av sein snøsmelting, men på grunn av snøfall i helga kan det komme snø på enkelte fjelloverganger også. Meteorologisk institutt anbefaler folk å sjekke fjellruta og vurdere vinterdekk. Dette bildet ble tatt langs fylkesvei 337 på fjellet mellom Setesdal og Sirdal i slutten av mai. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SNØ PÅ SNØ: Det er allerede mye snø i fjellet på grunn av sein snøsmelting, men på grunn av snøfall i helga kan det komme snø på enkelte fjelloverganger også. Meteorologisk institutt anbefaler folk å sjekke fjellruta og vurdere vinterdekk. Dette bildet ble tatt langs fylkesvei 337 på fjellet mellom Setesdal og Sirdal i slutten av mai. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag er det ventet snø i fjellet i Sør-Norge, og for mange som skal ut på høstferietur, kan det bety vinterdekk.

- På fredag blir det kaldere i fjellet og nedbøren kommer som snø. Skal du kjøre over fjellet, må du vurdere vinterdekk. Det er usikkert hvor mange av veiene som blir dekt av snø, for det kan komme som sludd eller regn også. Men så lenge det er høstferie og snø i fjellet, er det greit å være obs på det, sier vakthavende meteorolog Mariann Foss i Meteorologisk institutt til Dagbladet.

De har satt snøgrensa på 1000 til 1300 meter, skriver Varden.

Over Sognefjellet Det har vært en ganske kjølig sommer med mye snø i fjellet, som delvis skyldes at det kom mye snø i fjor vinter. Denne har ikke smeltet og nå kommer det påfyll. StormGeo har derimot mindre tro på at du må skifte til vinterdekk.

- Natt til fredag kan det komme litt nedbør i de vestlige fjellområdene, med en snøgrense på 1200 meter. Det burde gå fint på fjellovergangene, for de ligger stort sett lavere enn det. Fredag blir det regnbyger i de vestlige områdene, over Hemsedal og Haukeli, men jeg tror ikke det vil legge seg i veibanen, sier vakthavende meteorolog Roar Teigen i StormGeo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.